VRAĆA SE I EREDIVIZIJA: PSV protiv Sparte kreće u pohod na prvo mesto

M.T.

07. 01. 2023. u 11:01

''Filipsovci'' su izjendačeni sa Ajaksom na tabeli.

ВРАЋА СЕ И ЕРЕДИВИЗИЈА: ПСВ против Спарте креће у поход на прво место

Foto: Profimedia

Posle gotovo dva meseca nastaviće se prvenstvo Holandije, Eredivizija, a PSV će u Ajndhovenu dočekati Spartu iz Roterdama na stadionu ''Filips'' večeras od 21 sat u okviru 15. kola.

PSV će pokušati da nastavi svoj dobar niz i ostvari protiv Sparte osmu pobedu u devet mečeva u svim takmičenjima. Ekipa koju sa klupe predvodi Rud van Nistelroj je na mundijalsku pauzu otišla sa minimalnim porazom koji joj je naneo AZ Alkmar. Ipak, na pripremnim mečevima tokom pauze kojih je PSV odigrao tri, uspeli su ''filipsovci'' da ostvare sve tri pobede protiv Rakova, Sasuola da bi u poslednjem meču sa 3:0 savladali Milan.

Sve to je bila dobra uvertira za nastavak sezone u koju PSV ulazi sa treće pozicije u holandskom šampionatu sa 30 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Ajaks sa boljom gol razlikom, dok je na prvom mestu Fejenord sa tri boda više.

Ni Sparta nije u lošoj formi pošto je ekipa iz Roterdama u poslednjih sedam utakmica doživela samo jedan poraz i to u prijateljskom meču od Tventea igranom tokom pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru. U poslednjih pet kola u holandskom šampionatu Sparta je doživela samo jedan poraz, dok je ostvarila tri pobede uz remi u poslednjem kolu pred pauzu u meču protiv Tventea.

Dobri rezultati Sparte doveli su ekipu iz Roterdama koju trenira Moris Stejn do šeste pozicije na tabeli sa 24 osvojena boda što joj trenutno donosi plej-of za Ligu konferencije, dok je upravo PSV šest bodova udaljen i na poziciji koja donosi direktne kvalifikacije za Ligu konferencije.

Rud van Nilsteroj još uvek ima nekoliko problema kada su u pitanju povređeni igrači. Zbog povreda za PSV protiv Sparte neće igrati Olivije Boskalji, Marko van Ginkel i Kjel Persman. Pošto je PSV ostao bez Kodija Gakpa za njegovo mesto će konkurisati Noni Madueke i Jorbe Vertesen. U Sparti neće biti Tima Koremansa, dok je sve bliži povratku na teren Junes Namli.

Poslednjih deset mečeva izmeu ova dva tima protekla su u znaku PSV-a. ''Filipsovci'' su upisali osam pobeda dok je Sparta ostvarila jednu i to pre šest godina, a jedna utakmica između ova dva tima je završena nerešeno. U poslednja četiri meča PSV je ostvario sve četiri pobede.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije