KAKO ZAUSTAVITI BRAGU POSLE RAZBIJANJA BENFIKE? Santa Klara pred ogromnim izazovom

M.T.

05. 01. 2023. u 09:56

DOMAĆIN u borbi za opstanak u elitnom društvu.

КАКО ЗАУСТАВИТИ БРАГУ ПОСЛЕ РАЗБИЈАЊА БЕНФИКЕ? Санта Клара пред огромним изазовом

Foto: Profimedia

Borba za opstanak Santa Klare biće teška, a jedan od težih ispita u toj nameri biće večerašnji meč protiv Brage na stadionu ''Sao Migel'' u okviru 15. kola portugalske Primeire.

Santa Klara je u prvom meču šampionata posle mundijalske pauze poražena od Žil Visentea, čime je dodatno potvrdila lošu formu u kojoj se nalazi već duže vreme. Tim sa Azorskih ostrva bez pobede je već pet kola računajući sva takmičenja i za to vreme je četiri puta poražen i samo jednom remizirao. Tako se sve srušilo za Santa Klaru koja je uoči Mundijala vezala četiri kola bez poraza upisavši po dve pobede i remija.

Ekipa trenera Marija Silve nalazi se u veoma teškoj situaciji na tabeli pošto je trenutno na 15. mestu sa 13 osvojenih bodova, samo jednim više od Žil Visentea, prve ekipe koja se nalazi ispod crte u Primeiri.

U mnogo boljoj formi se nalazi ekipa Brage koja je u poslednjih deset mečeva osam puta pobedila i doživela dva poraza. Kasa Pija uspela je da iznenadi Bragu kolo pre pauze zbog Mundijala, da bi Sporting naneo ubedljiv poraz četi Anhela Horhea u četvrtfinalu Liga kupa.

U prvom kolu Primeire posle Mundijala Bragu je čekao derbi protiv Benfike, a to su Horheovi igrači rešili u velikom stilu pobedom od 3:0, nanevši lisabonskim ''orlovima'' prvi poraz u sezoni. Braga je trenutno treća na tabeli sa 31 bodom, jednim manje od drugoplasiranog Porta, dok Benfika na čelu tabele ima 37 bodova.

Utakmicu protiv Brage će Santa Klara morati da igra bez Tomasa Domingosa, Bruna Žordaa koji još uvek nije debitovao od dolasak na pozajmicu iz Grashopersa zbog povrede, a već duže vreme je odsutan i Koštinja. Za razliku od Marija Silve, trener Brage Artur Horhe nema kadrovskih problema i za ovaj meč može da računa na sve igrače pa se očekuje najjači sastav gostiju čiji će napad predvoditi Horta, strelac šest golova uz koje je imao i četiri asistencije na prethodnih 14 mečeva.

Poslednjih deset utakmica ovih timova prošli su u znaku Brage koja je uspela da ostvari šest pobeda, dok je Santa Klara upisala dva trijumfa, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Santa Klara već dve godine nema trijumf protiv Brage.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone