SUDAR VERE, KULTURE I OBIČAJA! Danas najveći grad staje na dva sata

V.M.

02. 01. 2023. u 10:51 >> 10:51

RENDžERS danas od 13:30 pokušava da uhvati poslednji voz za najvećim rivalom, Seltikom.

СУДАР ВЕРЕ, КУЛТУРЕ И ОБИЧАЈА! Данас највећи град стаје на два сата

Profimedia

Najveći grad Škotske vrvi od tenzije i napetosti, retko koji navijači se mrze kao pristalice ovih klubova. Trenutno više razloga za zadovoljstvo imaju fanovi Seltika koji sa plusom od devet poena u odnostu na Rendžers ulazo u ovaj duel i ima priliku da pobedom verovatno i reši trku za titulu ako uzmemo u obzir kvalitet ostatka škotskog Premijeršipa.

Rendžers danas mora da ide na pobedu i to zna njegov novi trener Majk Bil kojem će ovo biti prvi ''Old firm''. Bil je preuzeo ekipu za vreme Svetskog prvenstva u Kataru i zabeležio je četiri pobede na isto toliko mečeva. U prošlom kolu ''policajci'' su rutinski savladali Madervel na ''Ajbroksu'' sa 3:0, golove su postigli Morelos, Goldson i Tilman.

Domaćin pruža odlične igre na svom terenu, ove sezone je na 10 utakmica osvojio 28 bodova. Rendžers se ove sezone nakon dugo godina pauze takmičio u Ligi šampiona. Neslavno se proveo, jer je statistički gledano odigrao najgoru Ligu šampiona ikada, u grupi ''A'' je zauzeo poslednje mesto sa 0 osvojenih bodova i gol-razlikom 2:22. Plavi deo Glazgova će tražiti osvetu za poraz u šestom kolu, kada je Seltik slavio sa čak 4:0.

Gost igra fenomenalno ove sezone, ostvario je 18 pobeda i doživeo samo jedan poraz u dosadašnjem toku takmičenja, bolji od njega bio je Sent Miren. ''Zeleno-beli'' imaju devet bodova prednosti u odnosu na današnjeg protivnika, tako da bi i iks bio veoma pozitivan rezultat za njih, ali verujemo da će izabranici Angelosa Postekoglua ići na pobedu.

Sjajni australijanski stručnjak je preuzeo klub prošle godine kada je osvojio titulu i ove sezone ima izglednu priliku da odbrani tron. Seltik je takođe neslavno prošao u Ligi šampiona, gde je sa dva osvojena poena zauzeo poslednje mesto u grupi ''F''.

Što se tiče istorijata ovog derbija, ovo će biti 432. obračun ova dva tima. Rendžers ima blagu prednost sa 168 pobeda u odnostu na 162 trijumfa Seltika dok je viđen i 101 remi. Što se tiče skorijih duela, u prethodnih pet susreta Seltik je slavio tri puta uz podelu bodova i pobedu Rendžersa.

Domaćin će na ovom meču biti bez Hadžija, Dejvisa, Helandera, Lorensa i Jilmaza dok su pod znakom pitanja Ruf i Čolak.

Postekoglu ne može da računa na Mekartija i Velša, a upitan je i nastup Ralstona.

Očekujemo sjajnu utakmicu pred punim tribinama ''Ajbroksa'', Seltik je verovatno kvalitetnija ekipa u ovom trenutku, ali kada se igra ''Old firm'' često želja ima veći značaj od kvaliteta i mislimo da će oba tima postići po gol na utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a