SUDAR BIVŠIH PRVAKA SVETA: Đilardino dočekuje Grosa

V.M.

18. 12. 2022. u 11:15

OBRAČUN dve najbolje odrbane lige

СУДАР БИВШИХ ПРВАКА СВЕТА: Ђилардино дочекује Гроса

Profimedia

Frozinone je lider prvenstva sa 36 bodova i pobedom na teškom gostovanju bi napravio veliki korak ka tituli, sa druge strane Đenova je trenutno četvrta na tabeli i trijumfom bi se ozbiljno priključilau u borbu za direktan plasman u Seriju A. Zanimljiv je podatak da su treneri ovih ekipa bili saigrači kada je Italija 2006. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

''Grifoni'' igraju promenljivo ove sezone, ali nalaze se u samom vrhu i u konkurenciji su za povratak u elitu. U poslednja tri kola izgubili su od Čitadele, savladali su Sudtirol, a prošle nedelje su remizirali sa Askolijem. Đenova je sezonu započela sa Alesandrom Blesinom na klupi, ali on je dobio otkaz početkom decembra i Alberto Đilardino je postavljen za privremenog menadžera. Osnova igre domaćina je čvrsta odbrana, u dosadašnjem toku prvenstva ''crveno-plavi'' su primili samo 13 golova. Najbolji golgeter ekipe je iskusni Masimo Koda koji je postigao 6 pogodaka i treći je najbolji strelac Serije B.

Gosti igraju sjajno ove sezone i nalaze se na prvom mestu. Fabio Groso je napravio odličnu ekipu koja melje sve redom. Poslednji put su izgubili prvog oktobra kada je bolja od njih bila Parma. Frozinone je u prošlom kolu remizirao sa Pizom, na ''Benito Stirpe stadionu'' bilo je 0:0. ''Žuto-plavi'' su najbolja odbrana lige i primili su ubedljivo najmanje golova, samo 10 na 17 utakmica. Imaju utakmicu manje i tri boda prednosti  u odnosu na najbližeg pratioca Ređinu, i pobedom na ovom meču bi značajno povećali tu razliku. Frozinone igra sjajno van svog stadiona i na devet gostovanja osvojio je 16 bodova.

Što se tiče međusobnih susreta, u prethodnih pet obračuna Đenova je slavila tri puta dok su viđena i dva nerešena rezultata.

Očekujemo tvrdu i neizvesnu utakmicu, i ako uzmemo u obzir da su ove dve ekipe najbolje što se tiče defanzive u Seriji B mislimo da će biti malo golova.

NAŠ TIP: 0-1I 0-2II (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)