ČETVRTFINALNA POSLASTICA HOLANDIJE I ARGENTINE: Svi se nadaju golovima, ko će primiti manje

M.T.

09. 12. 2022. u 09:47 >> 19:35

Jubilarni 10. meč ove dve selekcije.

ЧЕТВРТФИНАЛНА ПОСЛАСТИЦА ХОЛАНДИЈЕ И АРГЕНТИНЕ: Сви се надају головима, ко ће примити мање

FOTO: AP/Tanjug

Holandija i Argentina večeras od 20 časova na stadionu ''Lusail'' odigraće meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru, pravu poslasticu za navijače koji se nadaju goleadi ove dve ekipe.

Ekipa selektora Luja van Gala je u osmini finala savladala Sjedinjene Američke Države sa 3:1, a iako se nisu pretrgli od neke velike ofanzive u grupnoj fazi, Holanđani su pokazali kako se koristi svaka prilika koja se ukaže i upravo su na taj način savladali Amerikance.

Ovo je četvrti put da su Holanđani uspeli da se plasiraju u četvrtfinale na poslednjih pet Svetskih prvenstava i dva puta su uspeli da se plasiraju u polufinale, dok na prošli Mundijal u Rusiji nisu uspeli da se kvalifikuju. Holanđani se nalaze i u odličnoj seriji od 19 utakmica u svim takmičenjima bez poraza, ali će taj niz biti na ozbiljnom ispitu protiv Argentine.

''Gaučosi'' su morali malo i da strepe u osmini finala protiv Australije, ali su na kraju trijumfom od 2:1 izborili meč protiv Holandije, a Lionel Mesi je konačno postigao gol u nokaut fazi na Svetskim prvenstvima. Poslednji put je Argentina uspela da se plasira u polufinale 2014. kada je igrala i finale na Mundijalu, ali je pre toga tri puta uzastopno bila eliminisana u četvrtfinalu. Zanimljivo da Argentina nije uspela da postigne gol protiv Holandije na tri poslednja meča, a ''gaučosi'' su u seriji od 13 mečeva bez poraza.

Selektor Holandije Luj van Gal imaće na raspolaganju apsolutno sve igrače za četvrtfinalni duel protiv Argentine. Jedini potencijalni problem imao je Džeremi Frimpong sa člankom pred utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali je na kraju bio u sastavu za taj meč, a biće i za večeranjši protiv Argentine.

Lionel Skaloni ima nedoumicu oko Papu Gomeza koji je istegao članak i zbog toga napustio utakmicu protiv Australije u 50. minutu i nije sigurno da će biti spreman za utakmicu protiv Holandije, ali će uskočiti Anhel di Marija koji se uspešno oporavlja od problema sa kvadricepsom.

Ovo će biti jubilarni deseti meč ove dve reprezentacije, a u prethodnih devet susreta Holandija je neznatno uspešnija sa četiri ostvarena trijumfa, dok je Argentina pobedila jednu utakmicu manje, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Poslednji meč ove dve selekcije bio je na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, kada je Argentina slavila posle penala i plasirala se u finale.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju