NEKADA VELIKA NADA CRVENE ZVEZDE JOŠ ČEKA PRVENAC: Bivši četvrtfinalista Lige šampiona je u očajnoj formi

V.M.

08. 12. 2022. u 20:28 >> 20:28

U okviru 19. kola španske Segunde Malaga će dočekati Granadu.

НЕКАДА ВЕЛИКА НАДА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ЈОШ ЧЕКА ПРВЕНАЦ: Бивши четвртфиналиста Лиге шампиона је у очајној форми

Profimedia

Malaga igra katastrofalno ove sezone, pretposlednja je na tabeli i vapi za bodovima koji bi je izvukli iz zone ispadanja. Granada sa druge strane igra promenljivo, dosta dobro kod kuće, ali veoma loše na gostovanjima.

Iako je početkom 2010-ih Malaga bila redovan učesnik La lige, čak i Lige šampiona, sada je situacija potpuno drugačija. Klub je doživeo veliki pad i ne izgleda da će im biti bolje u skorije vreme. 

Nakon 18 odigranih kola imaju samo 14 osvojenih bodova, četiri manje od Rasinga koji je prva ekipa iznad zone ispadanja. Ekipu je početkom sezone vodio argentinski stručnjak Pablo Guede koji je nakon loših rezultata smenjen, na njegovo mesto je 21. septembra došao iskusni Pape Mel koji i dalje pokušava da nađe pobedničku formulu. U proteklih pet kola osvojili su pet bodova, a za vikend su bili poraženi na gostovanju Levanteu, gol odluke postigao je Vinsent Ibora.

Na svojoj ''Rosaledi'' na osam utakmica imaju devet osvojenih bodova. Malaga je ofanzivno jedna od najgorih ekipa u ligi, za sada je postigla samo 13 pogodaka što je treći najgori učinak u Segundi. Najbolji pojedinac ekipe je prekaljeni Ruben Kastro koji je u svojoj 41. godini za sada postigao tri gola.

Nakon što su ispali iz najvišeg ranga takmičenja, fudbaleri Granade igraju toplo-hladno ove sezone. Trenutno zauzimaju sedmu poziciju uz 28 osvojenih bodova. U prethodna tri kola imaju poraz uz dve pobede, jedna od njih bila je za vikend kada su savladali trećeplasirani Alaves sa 3:1. 

Interesantan je podatak da je Granada ubedljivo najbolji domaćin u ligi, na devet utakmica imaju sedam pobeda i dva nerešena ishoda, ali na gostovanjima je potpuno drugačija priča. Na devet utakmica imaju samo jednu pobedu i pet osvojenih bodova uz mizernu gol-razliku od 2:11. Imaju jedan od najboljih napada lige sa 22 postignuta gola, a glavni razlog za to je albanski centarfor Uzuni koji predvodi listu strelaca Segunde sa devet pogodaka. Ukoliko žele da se vrate u La ligu, moraće da poprave igre na gostovanjima i ova utakmica je idealna prilika za to. Solidne igre pruža bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović, koji je zabeležio 12 nastupa i ima jednu asistenciju, ali od dolaska u španski tim još se nije upisao u strelce.

Što se tiče međusobnih duela, tu prednost svakako ima Granada koja je u prethodna tri duela u zvaničnim takmičenjima slavila sva tri puta, najskorije u Kupu kralja 2021. godine.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)