DUEL NEPORAŽENIH U LIGA KUPU: Borba za prvo mesto između Rio Avea i Sportinga

M.T.

07. 12. 2022. u 19:33 >> 19:33

U prvom kolu su obe ekipe ostvarile pobedu.

ДУЕЛ НЕПОРАЖЕНИХ У ЛИГА КУПУ: Борба за прво место између Рио Авеа и Спортинга

Foto: Profimedia

Drugo kolo portugalskog Liga kupa doneće duel između Rio Avea i Sportinga večeras od 21.30 na stadionu ''Dos Arkos'' u Vila do Kondeu, neporaženih ekipa posle prve runde ovog takmičenja u grupi "B".

Rio Ave je takmičenje u Liga kupu započeo minimalnom pobedom u gostima protiv Maritima, a najbolji plasman bilo mu je finale u sezoni 2013/2014. Bila je to četvrta pobeda, treća uzastopna u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima za ekipu sa severa Portugala, a jedini neuspeh u tim mečevima je Rio Ave doživeo u portugalskom šampionatu pošto je doživeo minimalan poraz na gostovanju Kasa Piji.

Otvaranje Liga kupa pobedom protiv Maritima pružilo je utehu, doduše slabu, navijačima Rio Avea pošto je ekipa Luisa Freire u Kupu Portugala doživela neprijatno iznenađenje u trećoj rundi gde je poražena od Oliveire Hospital sa 3:2 posle produžetaka. U portugalskom šampionatu situacija nije baš najbolja za Rio Ave pošto se ekipa nalazi na sredini tabele, tačnije na 10. poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Start takmičenja u Liga kupu Portugala u kojem brani titulu bio je više nego ubedljiv za Sporting pošto je Farense stigao u Lisabon i primio šest golova. Bio je to treći uzastopni trijumf za lisabonske ''lavove'' koji su pretodno tri meča u svim takmičenjim bili bez pobede pošto su remizirali sa Totenhemom i poraženi od Ajntrahta iz Frankfurta u Ligi šapiona, dok su u portugalskom šampionatu izgubili od Aruke. Sporting je drugi najtrofejniji tim u Liga kupu sa četiri titule iza Benfike koja ih ima sedam.

Poraz od Aruke bio je i jedini za Sporting u domaćem šampionatu u poslednjih pet kola, a ekipa trenera Rubena Amorima se renutno nalazi na četvrtoj poziciji sa 25 bodova, tri manje od Brage koja se nalazi na trećoj poziciji koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona i četiri od drugoplasiranog Porta koji ima direktan prolaz u elitno takmičenje.

Fereira za ovaj meč u kupu neće moći da računa samo na povređenog Žoku, dok Amorim ima nešto više problema pošto neće imati na raspolaganju takođe zbog povreda Čiko Lmbu, Neta i Džeremaju Sent Justea.

Poslednjih deset međusobnih mečeva proteklo je u znaku Sportinga koji je uspeo da upiše šest trijumfa, dok je Rio Ave slavio u dva navrata, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Poslednji put Ria Ave je savladao Sporting takođe u Liga kupu pre tri godine.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: 4+ (kvota 2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina