NE ŽELE DA PROĐU KAO BELGIJA: Maroko je opasan, ali ''crvena furija'' ima jasan cilj

M.T.

06. 12. 2022. u 12:57 >> 12:57

''Lavovi Atlasa'' drugi put igraju u osmini finala.

НЕ ЖЕЛЕ ДА ПРОЂУ КАО БЕЛГИЈА: Мароко је опасан, али црвена фурија има јасан циљ

FOTO: AP/Tanjug

Marokanci su jedno od iznenađenja dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva u Kataru, ali ''lavovi Atlasa'' stigli su do faze gde popravnog nema pošto će danas od 16 časova na stadionu u Al Rajanu igrati protiv reprezentacije Španije za plasman u četvrtfinale.

Maroko je iskoristio maksimalnu situaciju u grupi i činjenicu da se Belgija prilično mučila i na kraju ostala i bez plasmana u osminu finala, kao i da je Hrvatskoj bilo potrebno vreme da pronađe napadački ritam i sa prve pozicije obezbedio je tek drugi plasman u osminu finala u svojoj istoriji.

U poslednjem meču u grupi Maroko ništa nije prepuštao slučaju i savladao je Kanadu sa 2:1 i tako zauzeo prvo mesto. Ekipa selektora Valida Regraguija sada je u seriji od osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima na kojima je primila samo dva gola i ima priliku da postane prva selekcija Maroka u istoriji koja se plasirala u četvrtfinale Mundijala.

Malo ko nije pomislio da nisu potpuno čista posla u tome što je Španija u poslednjem kolu grupe poražena od Japana i tako pala na drugo mesto pa u osmini finala igra protiv Maroka, a ne Hrvatske a kasnije i Brazila. ''Crvena furija'' je povela već u 11. minutu golom Morate, ali su Japanci kao i protiv Nemačke u drugom poluvremenu stigli do potpunog preokreta i pobede koja ima je donela prvo mesto u grupi, a ujedno je takav ishod eliminisao Nemce kojima nije bila dovoljna pobeda protiv Kostarike od 4:2.

Španci su u Rusiji eliminsani upravo u osmini finala, ali im se nikad nije dogodilo da na dva uzastopna Svetska prvenstva ispadnu u istoj fazi, pa treba očekivati da tim Luisa Enrikea odigra na svom nivou kako ne bi dozvolio iznenađenje pošto ih već svi vide u četvrtfinalu.

Selektor Maroka Valid Regragui ne bi trebalo da ima bilo kakve nedoumice oko sastava za meč protiv Španije. Prvi golman Jasin Bono, koji se u poslednjem trenutku pred meč protiv Belgije povukao, branio je svih 90 minuta protiv Kanade i očekuje se da ponovo bude u startnoj postavi. Ašraf Hakimi i Hakim Zaješ imaju sitnije probleme sa povredama, ali će biti u timu za večerašnji meč kao i Sofajan Amrabat i Sofian Bufal koji su dobili kratak odmor od treninga. Što se tiče Španije, selektor Luis Enrike nije na jednom od prethodnih treninga imao na raspolaganju Danija Olma, Davida Raju i Cezara Aspilikuetu, ali nema naznaka da neko od njih neće biti u timu, a sigurno je da Enrike može da računa na najjači tim za utakmicu protiv Maroka.

Maroko i Španija odigrali su do sada tri meča, a ''crvena furija'' pobedila je u dva, dok je poslednji odigran na Svetskom prvenstvu pre četiri godine u Rusiji u okviru grupe i završen je nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)