DA LI ĆE BAJKA IMATI SREĆAN KRAJ? NJihova granitna odbrana je hit u Evropi

V.D.

05. 12. 2022. u 20:45 >> 20:45

U poslednjem meču 18. kola La Lige 2 večeras od 21 čas sastaće se Ponferadina i Burgos

ДА ЛИ ЋЕ БАЈКА ИМАТИ СРЕЋАН КРАЈ? Њихова гранитна одбрана је хит у Европи

Foto: Profimedia

Biće ovo susret dve ekipe sa severa Španije koje ovaj lokalni derbi dočekuju u različitom raspoloženju.

Domaća Ponferadina igra dosta slabije negoli prethodne dve sezone i nalazi se u zoni ispadanja na 20. poziciji sa 17 osvojenih bodova sa gol-razlikom 17:25, što ih čini drugom najgorom odbranom u ligi.

Gosti iz Burgosa su pravi hit, slobodno možemo reći u Evropi. Na do sada odigranih 17 mečeva primili su samo šest golova, a od njih bolju odbranu u španskom fudbalu ima samo Barselona koja je na 14 utakmica primila pet golova.

Burgos se nalazi na visokoj trećoj poziciji sa 31 osvojenim bodom. Ono što je posebno zanimljivo kod rezultata ovog tima je da su oni druga "najjeftinija" ekipa u ligi po podacima sajta transfermarkt.com i iznosi sve 12 miliona evra.

Trener Burgosa je već treću sezonu pedesetdvogodišnji Julian Kalero koji je kao fudbaler igrao za niželigaše, a svoje trenersko iskustvo stekao je kao asistent Fernandu Jeru i Đulenu Lopategiju i ukoliko bi izborio plasman sa svojim timom u elitu, bila bi to jedna divna fudbalska priča u kojoj novac nije presudan faktor za uspeh.

Što se tiče međusobnih susreta, današnji rivali su se sastali 18 puta i prilično su izjednačeni. Burgos je upisao sedam pobeda, dok je Ponferadina slavila šest puta. Pet puta je meč završen nerešenim rezultatom.

Prošle sezone u Segundi svaka ekipa je slavila na svom terenu, dok su u predsezoni odigrali prijateljski meč bez golova.

Večeras očekujemo tvrd meč kao što je i do sada bio slučaj sa Burgosom, kome su samo tri meča ove sezone "ušla u 3+".

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

VREDI PROBATI: X2&0-2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije