PADA LI PELEOV REKORD? Brazilci su apsolutni favoriti

V.D.

05. 12. 2022. u 12:08 >> 12:08

VEČERAS od 20 časova na stadionu "974" u Dohi sastaju se reprezentacije Brazila i Južne Koreje.

ПАДА ЛИ ПЕЛЕОВ РЕКОРД? Бразилци су апсолутни фаворити

FOTO: Tanjug/AP

Pre samog početka prvenstva svi svetski bukmejkeri su izdvojili reprezentaciju Brazila kao najvećeg favorita za osvajanje šeste po redu titule prvaka sveta.

Brazil se našao u grupi "G" sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom. Već na otvaranju prvenstva pružili su odličnu partiju protiv Srbije gde su slavili rezultatom 2:0, a strelac oba gola bio je sjajni napadač Totenhema Rišarlison.

Ono što je tada zabrinulo selektora Titea je povreda jednog od najboljih igrača i kandidata za prvog strelca reprezentacije u istoriji Nejmara koji će na sreću svih navijača Brazila biti u sastavu već večeras. Naime, fudbaler Pariz Sen Žermena je do sada postigao 75 golova za nacionalni tim, dok je prvi na listi neponovljivi Pele sa dva više, a verujemo da će Nejmar dati sve od sebe da taj rekord obori baš na ovom šampionatu.

U drugom kolu Brazilci su "igrali za Srbiju" i pobedili Švajcarsku minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je vezni igrač Mančester junajteda Kazemiro.

Treći meč protiv selekcije Kameruna je za Brazilce bio formalnost i selektor Tite je izveo kompletno drugu postavu. "Karioke" su i sa drugim timom bile opasnije, ali je Kamerun u nadoknadi vremena golom Abubakara obezbedio istorijski pobedu. 

Što se tiče Južne Koreje, ona je igrala u grupi "H" gde su joj rivali bili Portugal, Urugvaj i Gana. U prvom kolu su se sastali sa selekcijom Urugvaja, u jednom od najdosadnijih mečeva na ovogodišnjem Mundijalu videli smo tri prilike za gol, ali je meč završen bez pogodaka.

U drugom kolu smo videli totalno drugačiji meč u odnosu na onaj sa Urugvajcima. Gana je vodila na poluvremenu sa 2:0, ali je ulazak u igru mladog fudbalera Majorke Li Kang Ina doneo veliku promenu u igru "azijskih tigrova" koji su golovima Čoa stigli do izjednačenja, ali na njihovu žalost nisu uspeli da stignu do preokreta već su poraženi sa 3:2.

Odlučujući meč za pulene selektora Benta bio je onaj u trećem kolu kada su se sastali sa Portugalom koji je već obezbedio prvo mesto i neke od najvažnijih igrača mogao je da odmori selektor Santos. 

Portugalci su poveli brzim golom napadača Brage Rikarda Orte, ali su Korejci golovima Kima i Hvanga u nadoknadi vremena stigli do velike pobede i plasmana u osminu finala.

FOTO: AP/Tanjug

Ove dve reprezentacije su se do sada sastale pet puta u prijateljskim mečevima, a Brazil je slavio četiri puta, dok je Južna Koreja zabeležila jednu pobedu davne 1999. godine.

Selektor Tite na ovom meču ne može da računa na Aleksa Telesa i Gabrijela Žezusa koji su završili učešće na Mundijalu zbog povreda, dok je nastup Aleksa Sandra pod znakom pitanja.

U sastavu Južne Koreje jedino je pod znakom pitanja nastup defanzivca Napolija Min Jae Kima.

Brazil je veliki favorit i verujemo da će opravdati tu ulogu, a pošto je kec mali pojačali smo ga golovima.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja