ŠTA TO BEŠE POBEDA: Može li ljubimac Grobara pokrenuti svoju ekipu?

V.D.

03. 12. 2022. u 11:03

DOMAĆIN je u poslednjih pet mečeva bez poraza.

ШТА ТО БЕШЕ ПОБЕДА: Може ли љубимац Гробара покренути своју екипу?

FOTO: Privatna arhiva

Davno je bio 17. oktobar kada je Sporting iz Hihona poslednji put ostvario pobedu protiv Eibara, a danas od 18.30 će domaćin probati da prekine taj post pred svojim navijačima na stadionu ''El Molinjon'' protiv ekipe Lasa Palmasa u 18. kolu Segunde.

Hihon jeste u međuvremenu uspeo da ostvari trijumf u drugoj rundi Kupa kralja protiv niželigaša Besaina, ali je ta pobeda stigla tek posle produžetka pošto je posle 90 minuta bilo 2:2. Od pobede protiv Eibara sredinom oktobra Sporting je odigrao sedam mečeva i u njima doživeo jedan poraz od Levantea dok su svi ostali mečevi završeni nerešenim rezultatom računajući i taj u Kupu kralja u kojem je tim trenera Abelarda do prolaza stigao tek u dodatnih pola sata.

Što se tiče Segunde, Sporting je u poslednjih pet mečeva jednom poražen i četiri puta remizirao, a samo je u prethodnom kolu protiv Ueske remi bio bez golova. Tim iz Hihona se posle silnih remija u šampionatu nalazi na 12. poziciji sa 23 osvojena boda, sedam iznad zone ispadanja. Sporting ima jedan od boljih napada u ligi sa 21 postignutim golom, ali odbrana nije na visini zadatka pošto je kapitulirala 20 puta. Bivši igrač Partizana Uroš Đurđević za razliku od prethodne dve sezone, u ovoj ne može da se pohvali dobrim učinkom pošto je na 16 mečeva u prvenstvu dao dva gola.

Las Palmas današnji meč dočekuje u boljem raspoloženju pošto je u boljoj formi od protivnika. Ekipa sa Kanarskih ostrva u poslednjih deset mečeva je poražena dva puta, a ta dva vezana neuspeha protiv Ueske i Burogsa su i jedini porazi Las Palmasa u Segundi. U naredna tri kola Las Palmas je dva puta remizirao i ostvario jedan trijumf, u prethodnom kolu protiv Tenerifa sa 3:1.

Ekipa Garsija Pimijente pobedom protiv Tenerifa iskoristila je kiks vodećeg Alvesa u prethodnom kolu i poraz od Granade i sada na drugoj poziciji sa 31 bodom zaostaje samo tri za Alavesom, mada su oba tima na pozicijama koje donose direktan plasman u La Ligu.

Abelardo ima idealnu situaciju za ovaj meč pošto nema povređenih igrača i može da računa na najjači sastav, dok na drugoj strani Pimijente nema na raspolaganju samo Sandra Ramireza pa će i Las Palmas biti gotovo u kompletnom sastavu.

Ova dva tima u poslednjih deset međusobnih mečeva nisu odigrali nerešeno. Las Palmas je uspeo da upiše šest trijumfa dok je Sporting slavio četiri puta, a poslednji remi ove dve ekipe viđen je pre šest godina.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)