LOŠ POČETAK ''GAUČOSA'' SE ZABORAVLJA: Za Argentinu Mundijal tek počinje protiv Australije

M.T.

03. 12. 2022. u 09:51 >> 09:51

''Kenguri'' su veliki autsajderi u ovom meču.

ЛОШ ПОЧЕТАК ГАУЧОСА СЕ ЗАБОРАВЉА: За Аргентину Мундијал тек почиње против Аустралије

Tanjug/AP

Reprezentacije Argentine i Australije nisu imale baš lak put u svojim grupama i bilo je prilično drame u njihovim mečevima, a večeras od 20 časova će ove dve selekcije ukrstiti koplja u meču osmine finala na stadionu ''Ahmad bin Ali'' u Al Rajanu.

Posle šokantnog početka Svetskog prvenstva u Kataru i iznenađujućeg poraza od Saudijske Arabije, Lionel Mesi i ostatak argentinske reprezentacije uspeli su da se pridignu i u meču ispunjenom tenzijama protiv Meksika pobedom postanu gospodari sopstvene sudbine u poslednjem kolu u kojem su lako savladali limitiran tim Poljske uprkos tome što je upravo Mesi promašio i penal u prvom poluvremenu.

Ipak, Argentina je sa prve pozicije u grupi otišla u osminu finala, a to je dvostrukom svetskom šampionu 11. put u poslednjih 12 Mundijala da je stigao do nokaut faze. Međutim, selektor Lionel Skaloni nezadovoljan je činjenicom da njegov tim igra meč eliminacione faze samo dva dana posle velikog pražnjenja protiv Poljske u utakmici koja je za ''gaučose'' bila biti ili ne biti.

Australija je uprkos ne baš optimističnim prognozama uspela da zauzme drugo mesto u grupi iza branioca titule Francuske sa istim brojem bodova, ali lošijom gol razlikom i to u konkurenciji Tunisa i polufinalste prethodnog Evropskog prvenstva Danske. ''Kenguri'' su do plasman stigli u poslednjem kolu pobedom upravo protiv Danaca minimalnim rezultatom i mada su autsajderi protiv Argentine svakako će dati sve od sebe da se prvi put u istoriji plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Selektor Argentine Lionel Skaloni možda će se odlučiti za neke promene pred večerašnji duel protiv Australije, pa bi Lisandro Martinez mogao da bude u startnoj postavi na poziciji štopera, dok bi Nikolas Taljafiko došao umesto Markosa Akunje na poziciji levo beka. Gol koji je postigao Hulijan Alvarez protiv Meksika mogao bi da mu donese mesto u startnoj postavi pored Lionela Mesija i Anhela Di Marije koji je pod znakom pitanja zbog povrede. Mali broj promena mogao bi da napravi selektor Australije Grejem Arnold, verovatno u zadnjoj liniji pošto je Miloš Degenek na poziciji desnog beka uskočio protiv Danske i ugrozio mesto Natanijelu Atkinsonu i Franu Karačiću koji su bili starteri u prve dve utakmice u grupi.

Večerašnja utakmica biće osma između Argentine i Australije, a u prethodnih sedam ''gaučosi'' su ostvarili pet pobeda. Australija je uspela da trijufuje jednom i to u prvom meču između ove dve selekcije, a jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)