LEVANTE ŽELI DA NASTAVI NEPOBEDIVI NIZ: Malaga se koprca pri dnu lige

M.T.

04. 12. 2022. u 11:00

GOSTI su pobedili u prethodnom kolu posle skoro mesec i po dana.

ЛЕВАНТЕ ЖЕЛИ ДА НАСТАВИ НЕПОБЕДИВИ НИЗ: Малага се копрца при дну лиге

Foto: Profimedia

Levante je u igri da obezbedi u najmanju ruku poziciju u plej-ofu za plasman u La Ligu, mada ni mesta koja obezbeđuju direktan plasman u elitu nisu daleko, a klub iz Valensije večeras od 21 čas će na Gradskom stadionu dočekati davljenika Malagu u 18. kolu Segunde.

Levante je u sjajnoj seriji od devet mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a poslednji put je ekipa trenera Havijera Kaljeha napustila teren pognutih glava još 9. oktobra kada je Rasing Santander uspeo da ostvari na gostovanju minimalan trijumf. Od tada je međutim Kaljehov tim nanizao šest pobeda, jednu u Kupu kralja protiv Olota i tri remija i u odličnom raspoloženju čeka Malagu.

U poslednjih pet kola Segunde Levante je ostvario dve pobede i tri remija, od čega dva uzastopna u prethodna dva kola protiv Las Palmasa i Luga. Levante je trenutno na petoj poziciji koja vodi u plej-of za plasman u La Ligu sa 28 bodova, a samo je tri boda udaljen od drugog mesta na kojem se nalazi Las Palmas i sa kojeg se direktno odlazi u elitni rang španskog fudbala.

Malaga se ove sezone susreće sa mnogo problema u svojoj igri što se i te kako odrazilo na njen plasman. Posle serije loših rezultata i skoro mesec i po dana bez pobede, Malaga je uspela da ostvari minimalan trijumf u prošlom kolu protiv Poneferadine i tako veže treću utakmicu bez poraza pošto je u dva kola koja su prethodila trijumfa ostvarila dva uzastopna remija u duelima sa Sportingom iz Hihona i Saragosom.

Ipak, ni te tri uzastopne utakmice bez poraza nisu mnogo toga promenila za Malagu što se tiče plasmana na tabeli. Ekipa trenera Pepe Mela trenutno je samo zahvaljujući pobedi u prethodnom kolu izbegla da nosi ''fenjer'' i nalazi se na 21. poziciji, pretposlednjoj na tabeli sa 14 osvojenih bodova, tri manje od Poneferadine koja je prva iznad crte.

Trener Levantea Havijer Kaljeha imaće samo jedan izostanak za večerašnji meč pošto je zbog povrede odsutan nekadašlji reprezentativac Nemačke Škodran Mustafi. Slična je situacija i u redovima Malage u čijim redovima neće biti povređenog Viktora Olma, dok su svi ostali na raspolaganju Pepeu Melu.

Levante i Malaga potpuno su izjednačeni u međusobnom skoru makar kada je u pitanju njihovih poslednjih deset mečeva. Obe ekipe su ostvarile po četiri pobede dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)