ENGLEZI PO OBIČAJU CILJAJU VISOKO: Senegal nezgodan i bez Manea

M.T.

04. 12. 2022. u 11:53 >> 11:53

PRVI susret ove dve selekcije u istoriji

ЕНГЛЕЗИ ПО ОБИЧАЈУ ЦИЉАЈУ ВИСОКО: Сенегал незгодан и без Манеа

FOTO: Tanjug/AP

Kao što se i očekivalo, reprezentacija Engleske se bez većih problema plasirala u osminu finala na Svetskom prvenstvu u Kataru, a prvi meč eliminacione faze igraće večeras od 20 časova protiv selekcije Senegala na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru u prvom međusobnom duelu ''gordog albiona'' i ''lavova Terange''.

Englezi nisu imali težak posao u poslednjem kolu grupe "B" protiv Velsa, mada im je bilo potrebno vreme da probiju bedem komšija, ali su na kraju stigli do prvog mesta koje su mnogi rezervisali za njih još pre početka Mundijala. Kao po običaju Englezi se uvek nadaju završnici Mundijala i ponavljanju 1966. godine kada su jedini put postali prvaci sveta na domaćem terenu.

Ovog puta imaju potporu u ostvarenim rezultatima prethodnih godina. Tim selektora Gereta Sautgejta je na prethodnom Mundijalu u Rusiji bio među najbolje četiri reprezentacije, da bi na Evropskom prvenstvu stigao do finala i ne može se poreći da Englezi pripadaju grupi favorita za titulu u Kataru, iako su imali lošu 2022. godinu pošto su ispali iz grupe "A" Lige nacija.

Senegal kao šampion Afrike nije stigao u Katar kao totalni autsajder a to su i pokazali u grupi koju su relativno lako prošli sa dve pobede i startnim porazom od Holandije u meču koji čak i nisu zaslužili da izgube. U odlučujućem meču u grupi savladali su direktnog konkurenta Ekvador i tako drugi put u istoriji stigli do osmine finala. Bez obzira što Senegal ima status autsajdera u meču protiv Engleza, nema sumnje da će ''lavovi Terange'' dati sve od sebe da prođu do četvrtfinala.

Selektor Engleske Geret Sautgejt ima idealnu situaciju pred početak eliminacione faze pošto su svi igrači ''gordog albiona'' zdravi i Sautgejt može protiv Senegala da izvede najjači sastav. Senegalci za razliku od Engleske imaju nekoliko problema. Osim što su još pre početka Svetskog prvenstva ostali bez prve zvezde Sadio Manea, u osmini finala selektor Aliu Sise ne može da računa na Idrisa Gejea zbog žutih kartona, dok je Čekiu Kujate povredio člana još u prvom kolu na Mundijalu i od tada ne trenira, ali su svi ostali igrači na raspolaganju za ovu utakmicu.

Ovo će biti istorijski susret Engleske i Senegala koji se nikad ranije nisu sastajali čak ni u prijateljskim mečevima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti