JUG PROTIV SEVERA U LIGA KUPU: Kasa Pia ume protiv Brage

M.T.

03. 12. 2022. u 10:43

TIM iz Lisabona je pobedio u jedinom dosadašnjem duelu.

ЈУГ ПРОТИВ СЕВЕРА У ЛИГА КУПУ: Каса Пиа уме против Браге

Foto: Profimedia

Dok traje Svetsko prvenstvo u Kataru klupski fudbal ipak nije u potpunosti stao, a danas od 18 časova u drugom kolu takmičenja po grupama Liga kupa u Portugalu Kasa Pia dočekaće Bragu na nacionalnom stadionu u Eirasu umesto na svom ''Pina Manjikeu''.

Kasa Pia suočiće se sa teškim zadatkom u drugom kolu protiv Brage iako je takmičenje u Liga kupu dobro počela pošto je 20. novembra u prvom kolu odigrala nerešeno 1:1 na gostovanju Pakoš Fereriri koja je imala i promašen penal i trenutno je na trećem mestu tabele.

Biće ovo duel ekipa sa dva kraja Portugala pošto je Kasa Pia iz Lisabona, dok je Braga skoro na krajnjem severu države. Ekipa trenera Filipe Martinsa nalazi se u solidnoj formi računajući sva takmičenja pošto je u poslednjih pet utakmica doživela samo jedan poraz u okviru šampionata Portugala od Čavesa pred svojim navijačima. U tih pet utakmica Kasa Pia je uspela da ostvari tri pobede uz već pomenuti remi u prvom kolu Liga kupa.

Ekipa Brage takmičenje u Liga kupu koji je dva puta osvajala započela je ubedljivom pobedom protiv Trofensea od 3:0 i trenutno je na prvom mestu tabele. Ekipa sa severa Portugala je u odličnoj formi pošto je u prethodnih 10 mečeva u svim takmičenjima doživela samo dva poraza i to oba u okviru Lige Evrope, dok je u domaćim utakmicama nepogrešiva. U poslednjih šest mečeva Braga je samo jednom poražena i to upravo od svog današnjeg protivnika koji je uspeo da je iznenadi kao gost i stigne do trijumfa minimalnim rezultatom.

Trener Kasa Pie Filipe Martins neće imati u ovoj utakmici kompletan sastav na raspolaganju pošto će zbog povreda odsustvovati Japanac Takehiro Kunimoto i Brazilac Natel Leo. Što se tiče Brage nema Uroša Račića koji je sa reprezentacijom Srbije u Kataru na Mundijalu, mada je za ''orlove'' takmičenje završeno porazom od Švajcarske, ali osim toga trener Artur Horhe imaće na raspolaganju kompletan tim.

Ovo će biti tek drugi meč ova dva tima, a u prvom odigranom pre skoro mesec dana u okviru portugalskog šampionata Kasa Pia je uspela da iznenadi Bragu i ostvari minimalnu pobedu i to na gostovanju.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ: Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

"ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ": Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

RASTALI su se Novak Đoković i Goran Ivanišević posle pet godina saradnje i skrajnuli sve teniske vesti u stranu. Ko će biti Đokovićev novi trener, gde je "puklo" između njega i Gorana, pitanja su koja poslednja dva dana uglavnom zaokupljuju pažnju javnosti... Međutim, Novak za sada nastavlja u istom ritmu i nastavlja sa prirpemama za sezonu na šljaci koja za najboljeg tenisera planete započinje učešćem na mastersu u Monte Karlu (od 7. do 14. aprila).

28. 03. 2024. u 15:13

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)