"VEŠTICE" BEŽE SA DNA? Derbi juga i začelja

V.D.

04. 12. 2022. u 12:37

U 15. kolu Serije B danas od 18 časova sastaće se Benevento i Palermo

ВЕШТИЦЕ БЕЖЕ СА ДНА? Дерби југа и зачеља

Foto Profimedia

Stadion "Ćiro Vigorito" biće mesto odigravanja derbija juga a i donjeg doma Serije B. 

Domaći Benevento se sa tri pobede, šest remija i pet poraza nalazi na poziciji 14 sa 15 osvojenih bodova dok je njihov današnji rival sa Sicilije zbog tri primljena gola više na poziciji ispod sa istim brojem osvojenih bodova.

Ambicije obe ekipe pre početka sezone su bile mnogo veće od želje za opstankom. Benevento je tim koji je prvi put zaigrao u drugom rangu italijanskog fudbala u sezoni 2016/2017 a od tada je uspeo da se plasira dva puta u elitu gde nije uspeo da se zadrži duže od sezone. Ovu sezonu na klupi "veštica" započeo je Fabio Kaserta koji je prošle sezone doveo ekipu do plej-ofa gde su ispali od Pise ali zbog neočekivano loših rezultata dobio je otkaz a na njegovo mesto došao je čuveni Fabio Kanavaro. Dolaskom slavnog fudbalera na mesto trenera Benevento je malo podigao formu ali i dalje su rezultati ispod očekivanja. 

Sa druge strane, ekipa Palerma koja je prethodnih sezona prošla trnovit put i bankrot vratila se u Seriju B nakon tri sezone odsustva. Na klupu je seo nekadašnji fudbaler ove ekipe iskusni Eugenio Korini. Pre početka sezone bukmejkeri su davali lepe šanse za promociju Sicilijancima ali oni to nisu opravdali na terenu.

U poslednja dva kola doživeli su poraze od Kozence i Venecije ekipa koje se nalaze ispod njih na tabeli što jasno govori da je ekipa u krizi. 

Ova dva tima su se do sada sastala šest puta a Palermo je slavio četiri puta dok je dva puta bilo nerešeno.

Benevento još nije osetio slast pobede nad Sicilijancima a s obzirom na trenutno bolju formu i niz od četiri meča bez poraza u ligi moglo bi se očekivati da se raduju pobedi baš danas.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)