LOŠ DOMAĆIN PROTIV JOŠ GOREG GOSTA: "Crne mačke" žele da se uključe u borbu za vrh

V.D.

03. 12. 2022. u 08:59

U zaostalom meču 9. kola Čempionšipa sastaju se Sanderlend i Milvol

ЛОШ ДОМАЋИН ПРОТИВ ЈОШ ГОРЕГ ГОСТА: Црне мачке желе да се укључе у борбу за врх

Profimedia

Danas od 13 časova i 30 minuta na "stadion Svetlosti" stižu gosti iz jugoistočnog Londona. Domaća ekipa Sanderlenda je u 21.veku igrala čak u tri ranga engleskog fudbala a u Premijer ligi su proveli 11 sezona.

Nakon ispadanja u Ligu 1 gde su "crne mačke" provele četiri sezone usledila je promocija u Čempionšip u kome se trenutno nalaze na 15. poziciji sa 27 bodova nakon 20 odigranih mečeva, što je za četiri boda manje od današnjeg rivala Milvola koji se nalazi na šestom mestu i u zoni koja vodi u plej-of za popunu Premijer lige.

Sa druge strane gosti iz prestonice su poznatiji po neredima svojih navijača nego li po fudbalskim uspesima. Milvol je proveo svega dve sezone u najvišem rangu engleskog fudbala i to pre osnivanja Premijer lige u sezonama 88/89 i 89/90 kada su zauzeli poslednju poziciju i preselili se u niži rang odakle se nikada nisu vratili. U tom periodu za "lavove" je nastupao legendarni Tedi Šeringem koji je kasnije slavu stekao u Totenehemu i Mančester junajtedu.

Puleni Gerija Rouveta su prošle sezone zauzeli devetu poziciju u prvenstvu a s obzirom na dobru formu u kojoj igraju ove sezone imaju pravo da se nadaju borbi za istorijski ulazak u Premijer ligu.

Na poslednjih 10 mečeva Milvol je doživeo samo dva poraza i u ovoj jako zanimljivoj sezoni Čempionšipa zaostaje samo sedam bodova od mesta koje vodi direktno u najviši rang a ima i meč manje u odnosu na Šefild junajted koji drži tu drugu poziciju.

Ovo je jako interesantan susret naročito ako uzmemo u obzir forme ekipa na njihovom stadionu i van njega. Sanderlend je treći najgori domaćin u ligi sa samo dve pobede na devet mečeva dok je Milvol drugi najgori gost sa devet osvojenih bodova na deset gostovanja.

Poslednje međusobne susret ove dve ekipe su odigrale u sezoni 2017/2018 kada su oba meča završena nerešenim rezultatom.

Očekujemo uzbudljiv meč u kome verujemo da će obe ekipe postići bar po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,92)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)