BORJAN ČUVA ČAST KANADE: Maroko ne sme da izgubi

M.T.

01. 12. 2022. u 14:40 >> 14:40

MAROKANCI sve imaju u svojim rukama.

БОРЈАН ЧУВА ЧАСТ КАНАДЕ: Мароко не сме да изгуби

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Kanade izgubila je sve šanse za plasman u osminu finala na Svetskom prvenstvu u Kataru i današnji meč od 16 časova na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi protiv Maroka, u okviru poslednjeg kola grupe "F", fudbaleri zemlje javorovog lista igraju samo za čast i ponos.

Kanađani su odigrali odličan meč u prvom kolu kada su minimalno poraženi od Belgije i čak propustili priliku da iskoriste jedanaesterac, što je možda moglo da dovede i do drugačijeg ishoda meča. U drugom kolu su ekspresno poveli protiv Hrvatske, ali su se povukli i posle pola sata vođstva Hrvati su relativno brzo stigli do preokreta, a potom i do ubedljivog trijumfa.

Ekipa selektora Džona Herdmana izgubila je tim porazom sve šanse za plasman u osminu finala, ali može da utiče na rasplet u grupi. Probaće Kanađani da makar osvoje neki bod, a ovaj Mundijal im je bio solidna priprema za naredni koji će organizovati zajedno sa Meksikom i Sjedinjenim Američkim Državama.

U grupi "F" ima nekoliko potencijalnih scenarija kada je u pitanju plasman u osminu finala, ali najvažnije za Maroko je da sudbinu u potpunosti drži u svojim rukama. ''Lavovi Atlasa'' odigrali su dva veoma dobra meča u Kataru, remiziravši sa Hrvatskom, a zatim na delu pokazavši trijumfom protiv Belgije da je vreme ''crvenih đavola'' prošlo, ako je ikad i bilo.

Računica Maroka protiv Kanade je jednostavna, jer je timu selektora Valida Regraguija za plasman u osminu finala neophodna pobeda ili remi protiv Kanade. Poraz bi zakomplikovao situaciju Maroku jer bi u tom slučaju Hrvatska morala da izgubi sa dva gola više u odnosu na poraz Maroka ili da Belgija izgubi taj duel kako bi Maroko prošao dalje. Postoji i scenario u slučaju poraza Maroka sa četiri ili više golova razlike i tada bi remi Hrvatske i Belgije izbacio Maroko sa Mundijala.

Kanadski selektor Džon Herdman je pred dilemom za ovaj meč, da li da izvede najjači sastav kako bi Kanada osvojila prve bodove u Kataru ili da ipak pruži priliku igračima koji su bili u drugom planu. Ono što je najvažnije, Kanada nema problema sa povređenim igračima i Herdman može da računa na kompletan tim. Selektor Maroka Valid Regragui verovatno neće menjati ništa u timu u odnosu na onaj koji je savladao Belgiju, a nema ni razloga pošto su svi igrači zdravi.

Ovo će biti četvrti međusobni meč Kanade i Maroka, a ''lavovi Atlasa'' uspeli su da ostvare dva trijumfa protiv Kanađana, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili