HTELI DA GA OTERAJU, A SADA GA VELIČAJU! "Zmajčeki" su nedodirljivi

V.D.

01. 12. 2022. u 11:23

U 18. kolu Prve lige Slovenije večeras od 18 časova sastaju se Olimpija iz Ljubljane i Celje

ХТЕЛИ ДА ГА ОТЕРАЈУ, А САДА ГА ВЕЛИЧАЈУ! Змајчеки су недодирљиви

Profimedia

Na početku sezone klupu dvostrukog šampiona Slovenije je napustio čuveni Robert Prosinečki, a na njegovo mesto je stigao bivši fudbaler Liverpula Albert Riera. Španac, koji je pre toga radio kao asistent trenera u turskom Galatasaraju, nije dobro dočekan od strane navijača.

Poznato je da je grupa navijača Olimpije upala na promociju novog trenera i htela da ga otera iz kluba i pre nego što je promovisan, ali s obzirom na igru i rezultate kakve pružaju momci u zelenim dresovima pod komandantskom palicom poznatog Španca, verujemo da se navijači jako kaju zbog toga.

Olimpija je kao trećeplasirana ekipa iz prošle sezone izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde su već u drugom kolu zaustavljeni od rumunskog Šepšija, ali evropski neuspeh je brzo zaboravljen zbog sjajnih partija u domaćem prvenstvu.

Nakon 17 odigranih kola Olimpija se nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa 43 osvojena boda, što je za čak 13 više od prvog pratioca Celja sa kojim će večeras odmeriti snage i eventualnom pobedom napraviti veliki korak ka trećoj tituli prvaka Slovenije. 

"Zmajčeki" su u seriji od sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Na tih sedam utakmica samo su jednom odigrali nerešeno, a šest puta su izlazili kao pobednici.

Današnji gost, ekipa Celja je prošle sezone odigrala jednu jako slabo sezonu i završila na osmoj poziciji. Letos je ekipu iz grada koji je mnogo poznatiji po rukometu nego fudbalu preuzeo ruski stručnjak Roman Pilipčuk i rezultati su mnogo bolji nego ranije.

U prvom ovosezonskom susretu videli smo fantastičan meč sa čak sedam golova. Gosti iz prestonice su vodili sa 2:0 na poluvremenu, ali je sjajni Nigerijac Ikvuemesi sa dva gola u drugom poluvremenu pokrenuo svoju ekipu ka velikoj pobedi.

Verujemo da će danas Riera i njegovi puleni dati sve od sebe da se osvete ekipi Celja za poraz iz septembra i tako pobegnu na čak plus 16 bodova u odnosu na prve pratioce.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista