ŠAMPION SE POLAKO BUDI: Bravo zna kako se pobeđuje najtrofejniji klub

V.D.

29. 11. 2022. u 08:49

U 18. kolu Prve lige Slovenije večeras od 18 časova sastaće se Maribor i Bravo

ШАМПИОН СЕ ПОЛАКО БУДИ: Браво зна како се побеђује најтрофејнији клуб

FK Crvena zvezda

Aktuelni šampion i najtrofejniji klub u Sloveniji sa 16 titula prvaka Maribor je nakon očajnog starta sezone i brzog ispadanja iz svih evropskih takmičenja uhvatio ritam u poslednje vreme i zaigrao nešto bolje.

Maribor se trenutno nalazi na petoj poziciji u prvenstvu sa 24 osvojena boda i praktično je izgubio sve šanse da odbrani titulu prvaka s obzirom na to da je lider prvenstva Olimpija iz Ljubljane osvojila čak 19 bodova više. 

Navijači ekipe sa "Ljudskog vrta" ne pamte ovako lošu sezonu svojih ljubimaca, ali u prethodna tri kola Maribor je uspeo da veže tri meča bez poraza. Nakon remija sa drugoplasiranim Celjem, deklasirali su Muru i Tabor Sežanu sa po čak četiri gola razlike.

Što se gostiju iz prestonice tiče, oni igraju solidnu sezonu i nalaze se na sedmoj poziciji sa samo tri boda manje od "ljubičastih".

Povratak Josipa Iličića, nekadašnje zvezde Atalante koji je upravo iz Maribora krenuo put "čizme" gde je napravio zapaženu karijeru, obradovao je sve navijače ovog kluba. Iličić je dugo bio van terena i još nije fizički spreman da odigra više od dvadesetak minuta, ali je već uspeo da se upiše u strelce na meču protiv Mure gde je golom iz penala overio ubedljivu pobedu svog tima.

U poslednjih pet susreta obe ekipe su zabeležile po dve pobede i jedan remi. Maribor je slavio u prvom ovosezonskom susretu minimalnim rezultatom, a verujemo da će i danas biti sličan scenario.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)