HOLANĐANI IMAJU ZICER: Pobeda ili remi protiv domaćina Mundijala rešava sve dileme

M.T.

29. 11. 2022. u 08:58

KATAR je bez bodova i šansi za osminu finala.

ХОЛАНЂАНИ ИМАЈУ ЗИЦЕР: Победа или реми против домаћина Мундијала решава све дилеме

FOTO: tanjug/AP

Fudbaleri Holandije imaju danas od 16 časova lepu priliku da u duelu protiv domaćina Svetskog prvenstva Katara na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru overe plasman u osminu finala Mundijala, za šta im je potrebno da pobede ili odigraju nerešeno. Ovo će biti prvi međusobni duel ove dve reprezentacije u istoriji.

Nisu Holanđani baš oduševili u prva dva kola na Mundijalu. Bili su u podređenom položaju protiv Senegala i samo je njihovo iskustvo u završnici meča presudilo da osvoje sva tri boda. U prethodnom kolu je i Ekvador bio opasniji protivnik, ali remijem ipak mogu da budu zadovoljniji izabranici Luja van Gala pošto su sa četiri boda na prvom mestu u grupi.

Holanđani su uglavnom pred poslednje kolo ostvarili cilj jer zavise isključivo od sebe i ne zanima ih druga utakmica u grupi između Ekvadora i Senegala. Činjenica je da su protiv Katara veliki favoriti i zaista bi trebalo da se dogodi čudo da ih selekcija domaćina iznenadi i eventualno savlada. Pošto su Mundijal u Rusiji pre četiri godine preskočili, a na dva pre toga bili drugi i treći, Holanđani se svakako nadaju da bi u Kataru mogli daleko da odu.

Reprezentacija Katara već je završila takmičenje na Mundijalu što se tiče šansi za plasman u osminu finala, pošto je doživela oba poraza u prva dva kola i zauzima poslednje mesto u grupi bez osvojenog boda. Ekvador je na otvaranju Svetskog prvenstva bio bolji sa 2:0, dok su u prethodnom kolu Senegalci slavili trijumf sa 3:1.

Ovo je bilo Kataru prvo učešće na Svetskim prvenstvima u istoriji i činjenica je da selekcija domaćina ko zna koliko dugo ne bi videla najveću svetsku fudbalsku smotru da Katar nije domaćin, ali nema sumnje da će probati na ''Al Bajt'' stadionu da se pred svojim navijačima makar časno oproste od Svetskog prvenstva.

Što se tiče sastava Holandije, Van Gal će možda i odlučiti da uvede par promena u odnosu na meč protiv Ekvadora, ali ništa drastično pošto u svakom slučaju ima na raspolaganju sve igrače jer niko nema probleme sa povredama. Selektor Katara Feliks Sančez takođe neće praviti neke veće izmene u startnoj postavi u odnosu na prethodno kolo, a na raspolaganju ima sve igrače.

Verujemo da će Holanđani rutinski slaviti na današnjem meču i sa prve pozicije otići u nokaut fazu.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate