MEČ ODLUKE! Sudar Afrike i Azije

V.D.

28. 11. 2022. u 11:03

U drugom kolu Svetskog prvenstva danas od 14 časova na "Edukejšn siti stadionu" u Al Rajanu sastaće se Južna Koreja i Gana

МЕЧ ОДЛУКЕ! Судар Африке и Азије

FOTO: Tanjug/AP

U prvom kolu Južna Koreja je odigrala možda i najdosadniji meč na prvenstvu protiv reprezentacije Urugvaja. Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0, a u meču smo videli svega tri prilike za gol. Prvu priliku na meču imala je Južna Koreja kada je napadač Ui Džo Hvang u 34. minutu poslao loptu preko gola protivnika. Sledeće dve prilike za promenu rezultata propustio je Urugvaj. U oba slučaja stativa je sačuvala mrežu reprezentacije sa dalekog istoka, a potencijalni strelci bili su Dijego Godin i Fede Valverde. 

Ono što je najviše brinulo sve navijače Južne Koreje bio je nastup najboljeg fudbalera Sona koji je doživeo frakturu jagodične kosti na utakmici Lige šampiona i morao je da bude operisan ali na sreću cele nacije, on se oporavio i nastupio protiv Urugvaja sa maskom na glavi.

Što se Gane tiče, oni su odigrali dobar meč protiv favorizovanog Portugala. U prvom poluvremenu nismo videli bukvalno ništa da bi se igra u drugom rasplamsala nakon diskutabilnog penala koji je dosuđen Portugalu. Navodni prekršaj Mohameda Salisua nad Kristijanom Ronaldom verujemo da ne bi bio sankcionisan nikada da je u pitanju bio neki drugi igrač a ne čuveni Portugalac koji ima ogroman autoritet. Nakon gola sa bele tačke u 65. minutu igra se rasplamsala. Gana je stigla do izjednačenja već osam minuta kasnije golom Ajeva koji nastupa za katarski Al Sad. Radost "crnih zvezda" nije dugo potrajala jer su Žoao Feliks i Rafael Leao u 78. i 80. minutu doneli prednost od 3:1. 

U 89. minutu uspeo je fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari da postigne gol koji je doneo uzbudljivu nadoknadu vremena u kojoj je Gana čak i mogla do izjednačenja, ali neopreznost golmana Dioga Košte nije iskoristio Injaki Vilijams.

Ove dve reprezentacije su do sada odigrale četiri prijateljska meča, a Gana je uspešnija sa tri pobede, dok je Južna Koreja zabeležila jedan trijumf. 

Očekujemo jako tvrd meč, s obzirom na to da je ulog ogroman i da poražena ekipa može da krene da pakuje kofere odmah. 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,53)

TIP ZA HRABRIJE: 0-1 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)