RONALDO I DRUŽINA ŽELE OSVETU! Urugvajski veterani su "tvrd orah"

V.D.

28. 11. 2022. u 15:31 >> 15:31

VEČERAS od 20 časova u drugom kolu grupe "H" sastaće se reprezentacije Portugala i Urugvaja

РОНАЛДО И ДРУЖИНА ЖЕЛЕ ОСВЕТУ! Уругвајски ветерани су тврд орах

FOTO: Tanjug/AP

Selekcija koju sa klupe predvodi iskusni selektor Fernando Santos je u prvom kolu savladala Ganu rezultatom 3:2. U prvom poluvremenu tog meča bukvalno nismo videli ništa, tačnije bila je to jedna dosadna utakmica bez pravih prilika sve do sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. Navodni prekršaj Mohameda Salisua nad Kristijanom Ronaldom verujemo da ne bi bio sankcionisan nikada da je u pitanju bio neki drugi igrač a ne čuveni Portugalac koji ima ogroman autoritet i uticaj na sudije. Kapiten portugalske reprezentacije je bio siguran sa bele tačke a nakon toga se igra rasplamsala i moglo je da se uživa u gledanju poslednje trećine utakmice.

Gana je stigla do izjednačenja samo osam minuta kasnije a strelac je bio iskusni Andre Ajuv koji nastupa za katarski Al Sad. Radost "crnih zvezda" zbog izjednačujućeg pogotka nije dugo trajala jer su Portugalci u 78. i 80. minutu postigli dva gola iz kontranapada u kojima je fantastični Bruno Fernandes asistirao za pogotke Žoao Feliksu i Rafaelu Leaou. 

Nakon trećeg pogotka svi su mislili da je pitanje pobednika rešeno i selektor Santos je zamenio neke od najboljih igrača ali je nadu Gani doneo u 89. minutu fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari. Mogli su Afrikanci i do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi ali neopreznost golmana Dioga Koste nije uspeo da kazni Injaki Vilijams koji se nakon oduzete lopte sapleo i nije uspeo da sprovede loptu u mrežu bivšeg evropskog šampiona.

Sa druge strane Urugvajci su odigrali jedan jako dosadan meč sa Južnom Korejom. Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0, a u meču smo videli svega tri prilike za gol. Prvu priliku na meču imala je Južna Koreja kada je napadač Ui Džo Hvang u 34. minutu poslao loptu preko gola protivnika. Sledeće dve prilike za promenu rezultata propustio je Urugvaj. U oba slučaja stativa je sačuvala mrežu reprezentacije sa dalekog istoka, a potencijalni strelci bili su Dijego Godin, glavom nakon kornera i Fede Valverde koji je uputio sjajan udarac sa oko 25 metara u 89. minutu meča.

Ove dve reprezentacije su do sada odigrale samo jedan međusobni susret i to na poslednjem Mundijalu u Rusiji kada su Urugvajci u osmini finala slavili sa 2:1 golovima Edinsona Kavanija. 

Portugalci bi eventualnom pobedom na ovom meču obezbedili plasman u nokaut fazu ali s obzirom na važnost meča i kvalitet oba tima mi smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)