SPEKTAKL U AL KORU! Nemci nemaju kud posle poraza od Japana

M.T.

27. 11. 2022. u 11:14

NEMAČKA nije pobedila Špance na poslednja tri meča.

СПЕКТАКЛ У АЛ КОРУ! Немци немају куд после пораза од Јапана

Foto: Tanjug

Možda i najveći meč prve faze Svetskog prvenstva u Kataru odigraće večeras od 20 časova na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru reprezentacijev Španije i Nemačke i drugom kolu grupe "E". Ishod ove utakmice mogao bi da odredi sudibnu jedne od ove dve reprezentacije.

Španci su Svetsko prvenstvu u Kataru započeli u velikom stilu i veoma efikasno pošto su savladali u prvom kolu Kostariku sa 7:0. Bio je to prvi put od 2006. da je ''crvena furija'' uspela da pobedi u prvom meču na Svetskom prvenstvu. Sa tri boda Španija je trenutno na prvom mestu u grupi, a pobedom protiv Nemačke večeras bi osigurala plasman u osminu finala pošto bi je u poslednjem kolu čekao duel protiv Japana.

Ekipa selektora Luisa Enrikea željna je dobrog rezultata na Svetskom prvenstvu pošto je ''crvena furija'' posle titule 2010. u Južnoj Africi imala težak period na naredna dva Mundijala. U Brazilu 2014. godine Španija nije ni uspela da izađe iz grupe, dok je četiri godine kasnije u Rusiji eliminisana u osmini finala posle penala upravo od selekcije domaćina.

Nemačka je u Rusiji kao branilac titule ispala već u grupnoj fazi, a ni početak u Kataru nije baš obećavajući za ''pancere''. Iako su protiv Japana bili apsolutni favoriti, pa čak i vodili posle prvog poluvremena, Nemci su taj meč izgubili pošto su uporni ''samuraji'' uspeli da načine preokret, a strelac pobedonosnog gola bio je bivši Partizanov igrač Takuma Asano.

Razumljivo, Hansi Flik nije bio zadovoljan posle meča u kojem su Nemci propustili priličan broj šansi, a ''pancere'' tek očekuje danas ogroman ispit protiv Španije u kojem nemaju drugog izbora osim pobede ako misle da zadrže šanse za plasman u osminu finala.

Selektor Španije Luis Enrike nema kadrovskih problema pred duel sa Nemcima, a verovatno će se odlučiti za istu startnu postavu koja je ubedljivo savladala Kostariku, što znači da će u ofanzivi biti trio Tores-Asensio-Olmo. Što se tiče Hansija Flika, no nije mogao u porazu od Japana da računa na povređenog Liroja Sanea, a veliko je pitanje da li će krilni igrač biti u timu za Španiju iako je trenirao poslednjih dana. Flik će verovatno kao i njegov kolega na suparničkoj klupi odlučiti da startna postava ''pancera'' bude ista kao i protiv Japana.

Španija i Nemačka odigrale su veliki broj međusobnih mečeva, a u poslednjih deset Španci su neznatno uspešniji pošto su četiri puta uspeli da savladaju ''pancere'' koji su zabeležili jedan trijumf manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Poslednji put su ova dva tima igrala u Ligi nacija pre dve godine kada su Španci u poslednjem kolu grupe slavili sa 6:0. Poslednji put na Svetskom prvenstvu su ova dva tima igrala u polufinalu 2010. kada su Španci zahvaljujući minimalnoj pobedi otišli u finale, a Nemci nemaju pobedu protiv Španaca u poslednja tri meča.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega