TEŠKI DANI ZA SRBINA: Siti ga platio 3.000.000 evra, a sada ne može da pogodi u trećoj ligi

TIP redakcija

19. 11. 2022. u 11:53 >> 11:53

"TAJKSI" dočekuju kandidata za selidbu u niži rang.

ТЕШКИ ДАНИ ЗА СРБИНА: Сити га платио 3.000.000 евра, а сада не може да погоди у трећој лиги

Foto: Profimedia

Fudbaleri Barnslija žele ekspresan povratak u Čempionšip. Međutim, ekipi sa "Oukvel" stadiona ne cvetaju ruže u Ligi 1 (treći rang takmičenja), trenutno su na osmoj poziciji sa 27 osvojenih bodova, dva manje od šestog mesta koje vodi u plej-of.

Priliku za novi trijumf i zlata vredne bodove Barnsli ima danas od 16 časova kada u okviru 19. kola dočekuje MK Dons.   

Imao je napadač popularnih "tajksa" Slobodan Tedić "pet minuta slave" pre nešto manje od tri godine kada je potpisao za Mančester Siti. "Građani" su Čukaričkom uplatili 3.000.000 evra. Bilo je jasno da talentovani napadač ne može odmah na "Etihad", usledile su pozajmice u Cvole, a sada i u Barnsli.

U crveno-belom dresu Srbin je odigrao samo četiri utakmice, a ima jednu asistenciju na svom kontu. U poslednje vreme se izborio za mesto u startnoj postavi. Igrao je 73 minuta prošle nedelje u pobedi u gostima protiv Šruzberija sa 1:0, pre toga je bio u 11 i protiv Boltona (2:1) u FA kupu. Protiv Forest Grina je upisao asistenciju u trijumfu sa 2:0, a na tom meču je igrao samo poslednjih 13 minuta. 

MK Dons će se po svemu sudeći grčevito bortiti za opstanak. Četrnaest osvojenih bodova dovoljni su za 21. poziciju koja naredne sezone vodi u niži rang. Akringotn koji je u sigurnoj luci ima tri poena više i polako odmiče. Donsi jednostavno moraju bolje ukoliko žele da sačuvaju status trećeligaša.

Prethodne međusobne duele Barnsli i MK Dons odigrali su u sezoni 2014/15 takođe u Ligi 1. Oba susreta Donsi su rešili u svoju korist - 2:0 kao domaćin i 5:3 u gostima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)