"ORLOVI" LETE DO "ZVEZDA": Estrela lak zalogaj na startu Liga kupa

M.T.

20. 11. 2022. u 12:40 >> 12:40

DOMAĆIN je duže od dve decenije bez pobede protiv Benfike.

ОРЛОВИ ЛЕТЕ ДО ЗВЕЗДА: Естрела лак залогај на старту Лига купа

Foto: Profimedia

Liga kup Portugala stigao je do treće faze u kojoj se timovi takmičenje po grupama, a u okviru grupe "C" ekipa Estrele će u prvom kolu večeras od 20 časova dočekati Benfiku na stadionu ''Hoze Gomes''.

Ekipa Estrele, naslednik kluba Estrela Da Amadoroa koji je ugašen 2011. zbog finansijskih problema i bankrotstva, takmiči se u drugoj portugalskoj ligi, a u grupi Liga kupa sa njim su pored Benfike još Moreirense i Penjafijel. Tim koji sa klupe predvodi trener Serhio Vieira nalazi se u veoma dobroj formi pošto je na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima doživeo samo dva poraza, po jedan u šampionatu i Kupu Portugala.

Estrela je oba poraza doživela u nizu, prvo u drugoj rundi Kupa Portugala od Oliveire Hospitala na penale, a bi zatim u šampionatu doživela minimalan poraz od Torensea. Međutim, Vieirin tim uspeo je u pravo vreme da dođe do dobre forme, pošto je od izgubljenog meča od Torensea nanizao pet utakmica bez poraza ostvarivši tri pobede i dva nerešena rezultata. U prethodnom kolu je savladao Oliveirense minimalnim rezultatom, a faktor domaćeg terena protiv Benfike mogao bi da ima značajnu ulogu pošto je Estrela neporažena pred svojim navijačima u poslednjih devet mečeva.

Šta tek reći za Benfiku. Lisabonski ''orlovi'' od početka sezone ne znaju za poraz u svim takmičenjima i samo su četiri puta odigrali nerešeno i apsolutni su favoriti protiv Estrele u takmičenju u kojem drže rekord sa sedam osvojenih trofeja, od čega četiri uzastopna. Ekipa Trenera Rodžera Šmita u seriji je od sedam pobeda, a u prvenstvu je poslednji stradao Žil Visente sa 3:1. Pre Žil Visente, Benfika je igrala u šesanestini finala Kupa Portugala protiv Eštorila i slavila pobedu minimalnim rezultatom. Benfika će biti na ovom susretu u dosta izmenjenom sastavu s obzirom da će na svetskom prvenstvu nastupiti šest igrača iz ovog tima a to su: Aleksander Bah, Antonio Silva, Gonzalo Ramos, Žoao Mario, Otamendi i Enco. Pored njih u timu neće biti Draksler, Paulo Bernardo i Fredrik Aursnes.

U poslednjih deset međusobnih susreta u svim takmičenjima, Benfika je dominantna u odnosu na Estrelu pošto je slavila čak osam puta dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Poslednji put je Estrela savladala Benfiku još pre 22 godine u okviru šampionata Portugala.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade