U ISTANBULU NIŠTA NOVO: Još jedan gradski derbi!

Novosti online

12. 11. 2022. u 10:52

BITKA za sam vrh turskog fudbala.

У ИСТАНБУЛУ НИШТА НОВО: Још један градски дерби!

Foto: Profimedia

U Istanbulu ništa novo, očekuje nas još jedan gradski derbi. Ovoga puta Bašakšehir dočekuje Galatasaraj u meču 14. kola turske Superlige. Obe ekipe imaju po 24 boda i nalaze se na deobi drugog mesta sa pet poena manja od lidera Fenerbahčea.

"Sive sove" u večerašnji susret ulaze nakon fenomenalne utakmice i remija u gostima protiv Hataija - 3:3.

Poveo je domaćin u 12. minutu, a onda je preokret režirao Danijel Aleksić. Prvo je asistirao Traoreu u 60. minutu za 1:1, a potom i sam postigao gol za 2:1 pet minuta kasnije.

Ali tu nije bio kraj preokretima. El Kabi u 75. minutu donosi novo izjednačenje – 2:2. A šest minuta kasnije Ze Luis i novo vođstvo Hataiju – 3:2. Ipak, ostao je Hatai bez dva boda, pošto je dosuđen u nadoknadi penal za Bašakehir koji je u gol pretvorio Serdar Gurler.

Galata na stadion "Fatih Terim" stiže nakon trijumfa nad Bešiktašom od 2:1 u velikom gradskom derbiju.

Dočekali su navijači crveno-žutih da skupoceni tim konačno proradi, posebno Mauro Ikardi. Argentinac je bio dvostruki strelac. čime je stigao do tri gola ove sezone u turskom prvenstvu, a sva tri dao je u razmaku od desetak dana.

Prvo je sjajno šutrao u 18. minutu, zatim i udarcem glavom u 59. vratio prednost svom timu, koja do kraja nije ispuštena. Bešiktaš je u 28. izjednačio pogotkom probuđenog Dženka Tosuna, da bi potom u finišu gosti imali još dve velike šanse za izjednačenje, ali i domaćini jednu da reše pitanje pobednika.

Fudbaleri Galate probaće večeras da vežu treću uzastopnu pobedu i možda se, posle dugo vremena, bar na neko vreme ponovo nađu na vrhu turskog fudbala. Sa igračima kao što su Ikardi, Dris Mertens, Lukas Toreira, Seržo Oliveira, Haris Seferović, Bafetimbi Gomis, Huan Mata i Leo Duboa sigurno je da njihovi brojni navijači i očekuju tu da ih vide.

Prethodne sezone oba međusobna duela Bašakšehira i Galatasaraja završena su bez pobednika - 0:0 i 1:1.

NAŠ TIP: 2-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda