KRALJEVI VIŠE NEMAJU PRAVA NA KIKS: "Žuta podmornica" mora biti potopljena

V.D.

10. 11. 2022. u 10:34

UKOLIKO žele da održe korak za Barselonom, koja se nakon pobede protiv Osasune odvojila na +5, fudbaleri Reala će morati da upišu pobedu protiv Kadiza večeras od 21.30.

КРАЉЕВИ ВИШЕ НЕМАЈУ ПРАВА НА КИКС: Жута подморница мора бити потопљена

Foto: Profimedia

Kraljevski klub je do pre nedelju dana sigurno sedeo na tronu La lige, ali remi protiv Đirone i šokantan poraz protiv Rajo Valjekana promenili su situaciju i sada jure za Barsom koja je preuzela mesto lidera. Sa druge strane, Kadiz se nalazi na 19. poziciji i nalazi se u grčevitoj borbi za opstanak.

Izabranici Karla Ančelotija su izgledali silovito na početku sezone i pobeđivali su sve redom, ipak, u poslednje vreme ne pružaju dobre partije. U poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima imaju samo dve pobede, uz remi sa Đironom i dva poraza od Lajcpiga i Rajo Valjekana koji ih je za vikend savladao 3:2.

Trenutno imaju 32 poena, ali i utakmicu manje od vodeće Barselone i pobedom bi joj prišli na prihvatljivih dva boda zaostatka. U njihovom omiljenom takmičenju, Ligi šampiona, zauzeli su prvo mesto u grupi ''F'' i u nokaut fazi će u reprizi prošlogodišnjeg finala ukrstiti koplja sa Liverpulom. ''Santijago Bernabeu'' je neosvojiva tvrđava ove sezone. Na devet utakmica na svom stadionu Benzema i družina upisali su sedam pobeda uz dva remija.

Što se tiče Kadiza oni su u grčevitoj borbi za opstanak i nakon 13. odigranih kola osvojili su samo 11 bodova. Nakon katastrofalnog starta i uvodnih pet poraza bez postignutog pogotka, podigli su formu u prethodnom periodu. U poslednjih osam kola imaju samo jedan poraz, uz dve pobede i čak šest remija.

Za vikend su ludoj utakmici protiv Hetafea koja je trajala preko 100 minuta i u kojoj su viđena tri crvena kartona u sudijskoj nadoknadi odigrali 0:0. Najveći problem ovog tima je napad, pošto su u dosadašnjem toku prvenstva postigli svega četiri gola, ipak, ako bi napravili iznenađenje i uzeli bod ili savladali Real, mogli bi da iskoče van zone ispadanja.

Zanimljivo je da su ove dve ekipe prošle godine remizirale dva puta, na ''Santijago Bernabeu'' je bilo 0:0, dok je na ''Nuevo Mirandilja stadionu'' na semaforu stajalo 1:1. 

Kod domaćina su pod znakom pitanja Karim Benzema i Antonio Ridiger, dok se posle odrađene suspenzije u tim vraća Toni Kros. 

Što se tiče gostiju, oni će biti bez štoperskog tandema Čost, Falji koji će se na tribinama pridružiti Zaldui, Mbajeu i Garidu.

Očekujemo napadački Real koji mora da osvoji tri boda i približi se vodećoj Barseloni pred pauzu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

NAŠ TIP: 1&2-5 (1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024