TABELA VEČERAS NE ZNAČI NIŠTA: Betis i Sevilja u različitom raspoloženju dočekuju gradski derbi

M.T.

06. 11. 2022. u 12:24

DOMAĆIN se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

ТАБЕЛА ВЕЧЕРАС НЕ ЗНАЧИ НИШТА: Бетис и Севиља у различитом расположењу дочекују градски дерби

Foto Profimedia

Večeras od 21 čas grad Sevilja podeliće se na zeleno-beli i crveno-beli deo grada pošto Betis u 13. kolu španskog šampionata dočekuje na stadionu ''Benito Viljamarin'' ljutog rivala Sevilju, a dve ekipe u potpuno drugačijem položaju dočekuju najveću utakmicu u Andaluziji.

Betis u najmanju ruku ima veoma dobru sezonu za sada, a navijači zeleno-belih mogu da budu zadovoljni kako sve trenutno deluje za ekipu trenera Manuela Pelegrinija. Betis je u posledih 10 mečeva u svim takmičenjima doživeo dva poraza, a u seriji je od tri pobede. U poslednjih pet kola La Lige Betis je po dva puta pobedio i remizirao, a doživeo je poraz samo od Atletiko Madrida i trenutno se nalazi na četvrtom mesu u La Ligi koje mu donosi plasman u Ligu šampiona sa 23 osvojena boda.

Pelegrinijeva ekipa je veoma dobru formu iz domaćeg šampionata prenela i u Ligu Evrope, pošto su u četvrtak zeleno-beli savladali finski HJK u meču koji nije imao rezultatski značaj i potvrdili prvu poziciju u grupi sa 16 osvojenih bodova bez poraza, ispred Rome Žozea Murinja.

Gradski rival Sevilja je u mnogo ozbiljnijoj situaciji. Đulen Lopetegi je u oktobru dobio otkaz posle serije loših rezultata, a u klub se vratio Horhe Sampaoli, ali to nije donelo velike pomake. Sevilja se i dalje muči u La Ligi, a u poslednjih pet kola je po dva puta remizirala i poražena, dok je samo jednom pobedila. Dva poraza doživela je u nizu od Real Madrida i Rajo Valjekana i trenutno je na 19. mestu, pretposlednjem u ligi sa 10 osvojenih bodova i samo dve pobede.

Ni Liga šampiona nije donela mnogo radosti navijačima Sevilje koja je u sredu izgubila od Mančester sitija sa 3:1 u poslednjem kolu grupne faze i osvojila samo pet bodova iz šest kola pa će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Manuel Pelegrini se pomirio sa činjenicom da će se najbolji strelac Betisa prošle sezone vratiti posle povrede tek posle Svetskog prvenstva, a pored njega nedostajaće Luiz Felipe, Hoakin i Viktor Kamarasa. Što se tiče Sevilje, Horhe Sampaoli ne može da računa na Markaa koji se povredio protiv Mančester sitija u Ligi šampiona, Hesusa Koronu i Olivera Toresa, dok još uvek postoji šansa da u timu budu Fernando i Tangu Nijanzu. Isko će gradski derbi propustiti zbog kartona.

Iako je ove sezone u lošoj formi, Sevilja je znatno uspešnija u gradskom derbiju od Betisa u poslednjih deset mečeva pošto je ostvarila šest pobeda u odnosu na dve Betisa, dok su dvsa meča završena nerešenim rezultatom. Betis protiv Sevilje u La Ligi nema pobedu pune četiri godine.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba