PUTUJ EVROPO: "Crveno-belima" samo pobeda može da zaleči rane posle poraza od Monaka

N.P.

06. 11. 2022. u 11:04 >> 11:05

FUDBALERI Crvene zvezde će danas od 15:30 dočekati Mladost iz Lučana u okviru 18. kola Superlige Srbije.

ПУТУЈ ЕВРОПО: Црвено-белима само победа може да залечи ране после пораза од Монака

FOTO: Tanjug/AP

Završio se san o proleću Evropi, a isto tako se završila i ovogodišnja odiseja "crveno-belih" u takmičenjima na starom kontinentu. Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli poraz od Monaka u šestom, poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope od Monaka sa 4:1, čime su se od proleća pretplatili samo na igranje u domaćim takmičenjima. Gol nade za Zvezdu je bio delo Gelora Kange, dok je na drugoj strani Kevin Voland postigao het-trik uz autogol Milana Rodića.

Tim Miloša Milojevića se nalazi na liderskoj poziciji u Super ligi Srbije i posle 16 odigranih utakmica "crveno-beli" su osvojili 44 boda, uz gol razliku 44:6. Domaćin ima niz od sedam prvenstvenih pobeda, a poslednji trijumf bio je protiv Kolubare u Lazarevcu rezultatom 0:2, kada su pogađali Aleksandar Pešić i Kalifa Kulibali.

Što se tiče gostiju, Mladost je odigrala utakmicu više u odnosu na Zvezdu i osvojila 15 bodova uz gol razliku 24:35, i zauzima 12. poziciju na tabeli nacionalnog šampionata. U prethodnoj utakmici, Lučanci su odigrali bez golova na domaćem terenu protiv kragujevačkog Radničkog.

Crvena zvezda je protiv Mladosti do sada odigrala 36 utakmica u svim takmičenjima. Klub iz Ljutice Bogdana je uspeo da pobedi na 29 susreta, pet puta je bilo nerešeno, dok je Mladost slavila u dva navrata, uz gol razliku u korist Zvezde 86:28.

Od 2000. godine pa do sada, "crveno-beli" su igrali 27 mečeva protiv rivala iz Lučana i na svakom susretu ostali neporaženi. Zvezda je slavila na 22 meča, dok je u pet navrata susret završen bez pobednika, a gol razlika iznosi 62:22. Poslednji duel između Crvene zvezde i Mladosti odigran je 24. jula 2021. godine kada su fudbaleri sa stadiona "Rajko Mitić" slavili u Lučanima rezultatom 1:2. Strelci za tim iz Ljutice Bogdana na tom meču bili su Milan Pavkov i Stefan Mitrović.

Aktuelni šampion je prilično razočarao svoje navijače porazom od Monaka i propuštenom šansom za nastavak evropske priče. Fudbalerima Miloša Milojevića samo pobeda može da zaleči rane. Tako da predlažemo da kec obavezno pojačate golovima jer su "crveno-beli" apsolutni favoriti u današnjem okršaju na stadionu "Rajko Mitić".


NAŠ PREDLOG: 1&3-6 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a