NEMA VREMENA ZA EUFORIJU: "Crno-bele" nakon uspeha u Evropi čeka teško gostovanje u Bačkoj ravnici

N.P.

06. 11. 2022. u 12:06

EKIPA TSC-a u derbiju 18. kola Super lige Srbije dočekuje Partizan.

НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ЕУФОРИЈУ: Црно-беле након успеха у Европи чека тешко гостовање у Бачкој равници

FOTO: M. Vukadinović

Izabranici Gordana Petrića su napravili sjajan uspeh plasmanom u nokaut fazu Lige konferencija. U svom poslednjem izdanju u grupnoj fazi "crno-beli" su remizirali sa Slovackom u Humskoj 1:1. Sporo, bez mnogo uzbuđenja počeo je meč u Beogradu, sve se svodilo na borbu na sredini terena, što je i odgovaralo gostima koji su bili bolji rival u prvih 30 minuta. Ruku na srce nisu bili nešto opasni, ali su oni imali prvu ozbiljnu priliku. Holcer je u 19. minutu ostao sam na drugoj stativi, ali je Urošević odlično odreagovao i izblokirao mu udarac. Nakon toga Partizan je malo uspostavio ravnotežu, a do vođstva "crno-beli" su mogli u 36. minutu, kada je Rikardo šutirao glavom za malo pored gola.

I pored nezavidne igre Partizan je došao do prednosti do kraja prvog poluvremena. U jednoj gužvi u šesnaestercu gostiju Kalabiška je igrao rukom i glavni arbitar Račkovski je pokazao na belu tačku. Kao i uvek Natho je bio neumoljiv. U nastavku su gosti bili bolji rival, pretili su, dok se Partizan opredelio za defanzivu i ta ziheraška igra im je došla glave. Rezervista Tomič je u 73. minutu iskoristio grešku Popovića i volej udarcem poravnao rezultat.

"Crno-beli" su se grčevito branili do samog kraja, ponovo je Tomič imao priliku da napravi potpuni preokret, ali je glavom bio neprecizan i Partizan je uspeo da se plasira u nokaut fazu Lige konferencija. Što se tiče prvenstva fudbaleri Gordana Petrića su u prošlom kolu nadigrali pred svojim navijačima Radnički iz Niša 4:0. To je parnom valjku ukupno 11 trijumf od početka prvenstva, "crno-beli" zauzimaju 2. poziciju na tabeli sa 37 bodova sedam manje od lidera i večitog rivala Crvene zvezde.

Ekipa TSC-a je u Ivanjici proteklog vikenda savladala Javor sa 2:1. Tim Žarka Lazetića je stigao do prednosti preko Lukića koji je pogodio sa bele tačke u 55. minutu utakmice. Domaćin je ostao sa igračem manje kada je strelac izjednačujućeg pogotka dobio crveni karton, a u 90. minutu Lukić postiže svoj drugi gol na utakmici za veliku pobedu TSC-a. Fudbaleri iz Bačke Topole se nalaze na 3. mestu Super lige sa 36 osvojenih bodova i ostvarenom gol-razlikom 30:9.

U minulom međusobnom duelu između dva kluba nije bilo pogodaka. Partizan nakon uspeha u Evropi, nema vremena za slavlje. Ekipa iz Humske samo trijumfom  ostaje u trci za šampionsku titulu, tako da savetujemo da odigrate dvojku na "crno-bele".


NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)