"POLICAJCI" RUŠE CRNI REKORD ZAGREPČANA? Tadić i "kopljanici" im u tome pomažu

V.D.

01. 11. 2022. u 17:06 >> 17:06

U okviru grupe ''A'' Rendžers i Ajaks ukrstiće koplja na ''Ajbroksu'' od 21.00.

ПОЛИЦАЈЦИ РУШЕ ЦРНИ РЕКОРД ЗАГРЕПЧАНА? Тадић и копљаници им у томе помажу

Foto: Profimedia

Duel dve ekipe koje su izgubile šansu da prođu u nokaut fazu takmičenja i sada im preostaje borba za treće mesto i plasman u Ligu Evrope.

Rendžers je realno gledano od samog starta bio autsajder u grupi, dok se od Ajaksa očekivalo da pruži bolji otpor Napoliju i Liverpulu.

U utorak će domaći juriti pobedu od minimum četiri gola razlike, s obzirom na to da ih je Ajaks u prvom kolu savladao sa 4:0 na ''Johan Krojf Areni'', što će biti nemoguća misija.

Rendžers se ove godine prvi put od 2010. našao u grupnoj fazi Lige šampiona, ali igre u njoj su im razočaravajuće. Iako su dobili jako tešku grupu, navijači finaliste Lige Evrope očekivali su više od svojih miljenika, Škoti posle pet odigranih kola imaju 0 bodova uz očajnu gol-razliku od 1:19. Dva putu su gubili od Napolija po 3:0, Ajaks ih je savladao 4:0, dok ih je Liverpul rutinski pobedio 2:0 u Engleskoj, a onda ponizio usred Škotske sa 7:1, tada je Skot Arfild postigao jedini gol Rendžersa u dosadašnjem toku takmičenja.

''Policajci'' prete da odigraju najgoru grupnu fazu u istoriji Lige šampiona, pošto je samo Dinamo Zagreb bio lošiji u sezoni 2011/2012. kada nije osvojio nijedan bod uz gol-razliku 3:22, ukoliko bi Ajaks odneo pobedu sa dva gola razlike, taj rekord bi bio oboren. Kada se doda na to i da zaostaju četiri boda za Seltikom u domaćem prvenstvu, jasno je da je ova sezona jako loše krenula po ekipu Đovanija van Bronkorsta, kojeg na klupi i dalje drži prošlogodišnji plasman u finale Lige Evrope. Rendžers je za vikend dao četiri gola Aberdinu i nada se da nekim čudom može to uraditi opet u utorak.

Što se tiče Ajaksa, oni su u proteklih nekoliko godina često umeli da budu tim iznenađenja u Ligi šampiona, ipak, ove godine to nisu uspeli. Iako su savladali Rendžers u prvom kolu, od tada su upisali četiri poraza i tako izgubili svaku šansu za prolaz dalje. Najskoriji neuspeh je bio u prošlom kolu protiv Liverpula, kada su na svom terenu izgubili 0:3.

''Kopljanike'' je na kraju prošle sezone napustio dugogodišnji trener Erik ten Hag koji je otišao u Mančester, a zamenio ga je bivši asistent Ronalda Kumana i trener Klub Briža Alfred Šreder. Iako nije ostvarila uspehe u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, Šrederova ekipa zauzima prvo mesto u domaćem prvenstvu i ako bi se plasirala u Ligu Evrope, moglo bi se reći da Šreder radi korektan posao. Ajaks je pauzirao za vikend u Erediviziji i potpuno odmoran ide na ''Ajbroks''.

Rufe, Džek, Kamara, Goldson, Lorens, Helander, Oforbh i Sautar su svi pod znakom pitanja kod domaćina, dok je Lundstram suspendovan nakon što je zaradio treći žuti protiv Napolija. Kod gostiju jedini odsutni će biti Ahmetdžan Kaplan.

Ako uzmemo u obzir izostanke, činjenicu da je Ajaks odmarao za vikend i generalnu formu ovih ekipa, pobeda gostiju je realna.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni