VRELO NA BOSFORU! Dva sjajna tima u borbi za prvo mesto

V.D.

27. 10. 2022. u 13:15

PRAVDU na ovom susretu deliće srpski arbitar Novak Simović

ВРЕЛО НА БОСФОРУ! Два сјајна тима у борби за прво место

Foto: Profimedia

Večeras od 18.45 na "Ulker stadionu" u Istanbulu videćemo meč dve neporažene ekipe koje su već obezbedile plasman u nokaut fazu, a večerašnji susret će verovatno odlučiti koji će od ova dva tima sa prve pozicije direktno u 1/8 finala drugog po kvalitetu UEFA takmičenja za klubove.

Domaći Fenerbahče je u sjajnoj formi. Trenutni su lideri grupe "B" sa 10 bodova, koliko ima i njihov večerašnji rival Ren, ali zbog jednog više postignutog gola drže prvo mesto.

"Kanarinci" su odlični u šampionatu Turske gde na deset mečeva imaju samo jedan poraz i 23 osvojena boda, što je za bod više od drugoplasirane Adane koja ima i utakmicu više.

Izabranici iskusnog portugalskog stručnjaka Žorža Žezusa su jedini poraz ove sezone u svim takmičenjima doživeli još krajem avgusta kada su u Superligi Turske poraženi na gostovanju u Konji minimalnim rezultatom.

Njihov večerašnji protivnik Francuski Ren se takođe nalazi u fenomenalnoj formi. Francuzi su pored tri pobede i remija sa Fenerom u Ligi Evrope u domaćem prvenstvu vezali četiri uzastopne pobede i tako se popeli na poziciju broj četiri sa 24 osvojena boda nakon 12 odigranih mečeva. Naravno, na tabeli francuskog šampionata neprikosnoven je bogati Pariz Sen Žermen koji još ne zna za poraz i ima 32 boda.

Ren takođe nema poraz od kraja avgusta, tačnije na poslednjih 12 mečeva, i u Istanbul dolaze kako bi taj niz produžili i sa prve poziciji otišli u nokaut fazu.

Prvi i jedini susret ova dva tima odigran je u drugom kolu ovosezonske Lige Evrope i viđen je jako uzbudljiv meč. Tada domaći Ren vodio je sa 2:0, a francusko-hrvatski tandem Majer-Terije je upisao po gol i asistenciju. Činilo se do 60. minuta da će francuski tim upisati novi trijumf, ali je Irfan Džan Kaveči sa preko 20m od gola uputio sjajan udarac i postigao evrogol za 2:1. Francuski predstavnik je imao nekoliko sjajnih šansi, ali nije uspevao da poveća rezultat. Zbog isključenja Traorea beloruski sudija Kulbakov je produžio meč za šest minuta, a već u prvom minutu nadoknade dosudio je penal za Fenerbahče, a za konačnih 2:2 precizan je bio iskusni Ener Valensija.

Turski predstavnik će večeras igrati bez povređenih Luana Pereze i Hakana Jandasa, dok je upitan i nastup iskusnog Džošue Kinga koji je doživeo povredu mišića baš na meču protiv Rena, ali se spekuliše da bi mogao da se nađe u timu za večerašnji susret.

Sa druge strane trener gostiju Bruno Ženezijo neće moći da računa na Santamariju i Portugalca Zeku koji se ponovo povredio na meču protiv Anžea za vikend.

Ukoliko se ponovi fudbalska predstava sa prethodnog meča, biće ovo prava poslastica za sve ljubitelje fudbala.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone