KO POBEDI, PRVI JE! Betis u Razgradu protiv Ludogoreca odlučuje o lideru grupe

N.P.

27. 10. 2022. u 09:26

Španski tim ima tri boda više od večerašnjeg rivala.

КО ПОБЕДИ, ПРВИ ЈЕ! Бетис у Разграду против Лудогореца одлучује о лидеру групе

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Fudbaleri Ludogoreca danas od 18.45 pred svojim navijačima na ''Huvefarma areni'' dočekaće Betis u meču petog kola grupe "C" Lige Evrope i pokušati da stignu do prve pozicije na kojoj se trenutno nalazi upravo španski predstavnik.

Ludogorec dva kola pre kraja grupne faze ima sve u svojim rukama. Bugarski tim trenutno je na drugom mestu tabele sa sedam osvojenih bodova posle četiri kola, a u neku ruku bio je iznenađenje ove grupe koju je otvorio slavljem protiv Rome. Pretrpeo je Ludogorec poraz u Španiji od večerašnjeg protivnika, ali je sa osvojenih četiri boda iz dvomeča protiv Helsinkija i došao u priliku da bori i za najviši plasman.

Ekipa Ante Šimundže je u dobroj formi pošto je uspela da trijumfuje u poslednja četiri meča u svim takmičenjima, ali će se suočiti sa neprijatnom tradicijom jer je Ludogorec u svih sedam prethodnih susreta sa španskim klubovima doživeo poraz. Ipak, pobedom bi Ludogorec stigao do prvog mesta.

Real Betis je bio u odličnoj formi od sedam mečeva bez poraza pred svojim navijačima sve do prethodnog vikenda kada je Atletiko Madrid odneo sva tri boda iz Sevilje. Betis je u Ligi Evrope imao maksimalan učinak sve do poslednjeg kola i utakmice protiv Rome u Sevilji koja je završena nerešeno 1:1. Pre toga Betis je savladalo HJK, Ludogorec i Romu usred Rima.

Andalužani su već obezbedili plaman u nokaut fazu Lige Evrope, ali bi pobedom protiv Ludogoreca u Razgradu definitivno obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala. Betis je u poslednjih pet mečeva uspeo samo jednom da slavi, tri puta je remizirao.

Na ovom meču u timu Ludogoreca neće biti Kirila Despova i Dominika Jankova zbog povrede, a iz istog razloga je igranje Kloda Gonkalveša pod znakom pitanja. U Betisu takođe nisu bez problema. Andres Gvardado će preskočiti večerašnji meč zbog žutih kartona, dok zbog povreda neće igrati Huanmi, Luis Felipe i Viktor Kamarasa.

Prvi meč ova dva tima u kojem je Betis slavio u grupi bio je ujedno i prvi međusobni meč u istoriji, a večeras će pred domaćim navijačima Ludogorec imati priliku da poravna skor.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije