BELGIJSKO ČUDO SPREMNO ZA PODVIG: Rojal Union protiv Brage overava plasman u nokaut fazu

M.T.

13. 10. 2022. u 11:35

DOMAĆIN je osvojio svih devet bodova do sad.

БЕЛГИЈСКО ЧУДО СПРЕМНО ЗА ПОДВИГ: Ројал Унион против Браге оверава пласман у нокаут фазу

Foto: Profimedia

Verovatno je malo ko očekivao ovakvo stanje u grupi "D" Lige Evrope posle tri odigrana kola, ali belgijski Rojal Union nalazi se pred plasmanom u nokaut fazu, a za to će mu biti potrebno da danas od 18.45 u četvrtom kolu savlada portugalsku Bragu na svom stadionu ''Den Dref'' i zadrži maksimalan učinak.

Belgijska ekipa je samo jedna od četiri u Ligi Evrope koja posle tri kola ima sve tri pobede, a u prethodnom kolu je upravo u Portugalu napravila iznenađenje i savladala Bragu sa 2:1. Bio je to samo nastavak odlične forme Rojal Uniona koji je ostvario pet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima. Pre Brage, belgijski tim uspeo je da savlada Union iz Berlina i Malme.

Osim u Ligi Evrope, Rojal Union je u veoma dobroj formi i u šampionatu Belgije. Ekipa trenera Karela Gerertsa u seriji je od tri pobede u domaćem prvenstvu, a u prethodnom kolu je savladala Serkl Briž sa 2:1 i sada se nalazi na četvrtoj poziciji sa 22 osvojena boda, koliko ima i Klub Briž, ali i bolju gol-razliku, dok su Gent na drugom mestu i vodeći Antverpen udaljeni šest, odnosno osam bodova.

Braga je prošlog četvrtka pred svojim navijačima od Rojal Uniona doživela prvi poraz u Ligi Evrope i trenutno je na drugom mestu u grupi sa šest bodova, tri manje od belgijskog predstavnika. Bio je to treći vezani neuspeh Brage u svim takmičenjima i ekipa trenera Artura Horhea moraće što pre da nađe način da pobedi. U domaćem prvenstvu Braga je proteklog vikenda doživela iznenađujući poraz od Šaveša minimalnim rezultatom i prvi put još od aprila nije uspela da postigne gol i sada je na tećem mestu u šampionatu sa 19 bodova, tri manje od drugoplasiranog Porta i šest manje od Benfike.

Rojal Union će imati samo dva izostanka protiv Brage pošto u timu neće biti Kokija Mačide koji se povredio još u maju i još uvek nije odigrao ni minut ove sezone, kao ni Denisa Ekerta Ajense koji se povredio u meču protiv Malmea pre mesec dana. U Bragi je situacija još bolja, pošto Artur Horhe neće moći da računa u sastavu samo na Mutasima el Musratija koji će preskočiti treći uzastopni meč.

Rojal će pred svojim navijačima biti još opasniji nego što je bio pre nedelju dana u Portugalu, ali Braga nema mnogo izbora nego da juri pobedu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)