NANT U POTERI ZA PRVA DVA MESTA: Frajburg protiv ''kanarinaca'' može da obezbedi plej-of

M.T.

13. 10. 2022. u 11:18

NEMAČKI tim u prva tri kola ostvario sve pobede.

НАНТ У ПОТЕРИ ЗА ПРВА ДВА МЕСТА: Фрајбург против канаринаца може да обезбеди плеј-оф

Foto: Profimedia

U Nantu se polako pale svi mogući alarmi pošto ''kanarinci'' igraju u prilično lošoj formi, a težak zadatak ih čeka i danas od 18.45 na stadionu ''Luis Fontenu'' u četvrtom kolu grupe "G" Lige Evrope kada dočekuju lidera grupe Frajburg.

Ozbiljna kriza drma Nant koji nikako ne uspeva od početak sezone da dostigne određeni nivo forme. Ekipa trenera Antoana Kombarea već šest kola ne zna za pobedu u francuskom šampionatu pošto su doživeli četiri poraza uz dva remija. Ako bismo u obzir uzeli i rezultate u Ligi Evrope, Nant je na devet utakmica ostvario samo jednu pobedu, onu protiv Olimpijakosa u prvom kolu grupe, ali je od tada poražen od Frajburga i iznenađujuće od Karabaga. Zbog toga je Nant trenutno treći u grupi sa osvojena tri boda, ali i dalje ima šanse da ipak stigne makar do drugog mesta i osmine finala plej-ofa, na kojem se trenutno nalazi Karabag sa šest bodova. Prošlog četvrtka u Nemačkoj nije bilo neizvesnosti pošto je Frajburg kontrolisao u potpunosti meč i može se reći lako stigao do trijumfa od 2:0.

U Ligi 1 je prošlog vikenda Nant poražen od Remsa ubedljivo sa 3:0 i sada je na pretposlednjem, 17. mestu u zoni ispadanja sa svega sedam bodova, jednim više od poslednjeplasiranog Bresta. Pored takve situacije u domaćem šampionatu, pitanje je koliko će Nant uopšte želeti da se posveti Ligi Evrope.

Frajburg posle tri kola ima maksimalan učinak od tri pobede i prvi je na tabeli. Ekipa Kristijana Štrajha je relativno lako pobedila u sva tri meča, a iznenađujuće zvuči da se makar po rezultatu najviše mučila protiv Karabaga.

U Bundesligi je Frajburg jednako uspešan bez obzira na to što je u prethodnom kolu remizirao sa Hertom 2:2, a ekipa nema poraz u poslednjih 10 mečeva računajući sva takmičenja. Uprkos remiju Frajburg je ostao na drugom mestu tabele sa 16 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg Uniona iz Berlina, a u leđa mu gleda i Bajern Minhen.

Obe ekipe su u prilično dobroj situaciji što se tiče igračkog kadra. U Nantu neće biti Fabijena Sentozea, kao i Fabija da Silve, dok će u Frajburgu izostati Roland Salai i Kimberli Ezekvem.

Ovo će biti tek drugi meč ova dva tima, a sudeći po formi, Frajburg će i ovaj put biti taj koji će izaći kao pobednik.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)