U MADRID STIŽE HIT LIGE ŠAMPIONA! "Jorgandžijama" bodovi preko potrebni!

V.D.

12. 10. 2022. u 12:59

EKIPA Dijega Simeonea je favorit

У МАДРИД СТИЖЕ ХИТ ЛИГЕ ШАМПИОНА! Јорганџијама бодови преко потребни!

FOTO: Tanjug/AP

Večeras od 18.30 na "Metropolitano" stadionu u Madridu videćemo meč između Atletiko Madrida i Klub Briža.

Domaća ekipa ne blista za sada u Ligi šampiona. Nakon uvodnog trijumfa u Madridu protiv Porta od 2:1 usledila su dva poraza.

Prvo su neočekivano izgubili sa 2:0 od Bajera iz Leverkuzena, da bi u prošlom kolu doživeli poraz istim tim rezultatom u Belgiji.

Na "Jan Brejdel" stadionu pred 26.000 gledalaca viđen je sjajan meč. Ređale su se prilike na obe strane, a rumunski sudija Kovač imao je pune ruke posla jer je podelio čak osam žutih kartona. 

Svoj drugi gol u Ligi šampiona postigao je Kamal Sova u 36. minutu i tako načeo mrežu Madriđana, a španski napadač Feran Jutgla je duplirao prednost domaćih i postavio konačan rezultat u 62. minutu utakmice.

Francuski reprezentativac Antoan Grizman je u 76. minutu imao priliku da sa bele tačke smanji zaostatak svog tima, ali je pogodio prečku, a onda samo minut kasnije postigao gol koji je poništen zbog ofsajda. 

Heroj domaćeg tima bio je Simon Minjole, nekadašnji golman Liverpula, koji je upisao pet odbrana.

Što se tiče domaćeg prvenstva Atletiko polako podiže formu, vezao je dva trijumfa u prethodna dva kola protiv Sevilje i Đirone i popeo se na četvrtu poziciju sa 16 osvojenih bodova. Za vodećim Realom i Barselonom zaostaje već šest bodova.

Klub Briž ima prosto savršenu sezonu u elitnom evropskom takmičenju za sada. Nalaze se na vodećoj poziciji u grupi "B" sa devet osvojenih bodova i gol-razlikom 7:0. Pre pobede nad današnjim rivalom deklasirali su Porto sa 4:0 u gostima i kod kuće minimalnim rezultatom porazili Bajer Leverkuzen.

U domaćem prvenstvu Briž se nalazi na trećoj poziciji nakon 11 odigranih kola sa 22 osvojena boda, čak osam manje od lidera Antverpa. Za vikend su doživeli iznenadni poraz od Vesterloa na svom terenu. Rezultat na semaforu je bio 0:2.

Trener domaćih čuveni Dijego Simeone na večerašnjem meču neće moći da računa na Markosa Ljorentea i Felipea, dok kod gostiju u timu neće biti iskusni defanzivac Dedrik Bojata. 

Današnji rivali su se do sada sastali pet puta. Obe ekipe su zabeležile po dve pobede, a viđen je i jedan remi u sezoni 2018/2019.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

TIP ZA KARTONE: +4,5 (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)