SMS JE U SJAJNOJ FORMI: Srbin i Lacio u Austriji prave veliki korak ka nokaut fazi

Novosti online

06. 10. 2022. u 11:21 >> 16:15

NEBESKOPLAVI večeras na "Merkur areni".

СМС ЈЕ У СЈАЈНОЈ ФОРМИ: Србин и Лацио у Аустрији праве велики корак ка нокаут фази

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Lacija gostuju Šturmu iz Graca u trećem kolu grupe "F" Lige Evrope. "Nebeskoplavi" u ovaj susret ulaze nakon briljante pobede nad Specijom od 4:0, dok su "crni" bili ubedljivi na gostovanju bečkoj Austriji - 3:0.

Treća uzastopna pobeda Lacija u Seriji A i treći uzastopni meč u kom je Sergej Milinković Savić postigao gol. Dva protiv Specije bili su mu jubilarni 50. i 51. u italijanskom prvenstvu, a ima i 47 asistencija u 239 nastupa. Zanimljivo, najčešće je pogađao u duelima sa Interom - pet puta.

Epilog meča jasan je bio posle svega 25 minuta, pošto su Rimljani već imali dva gola prednosti. Iako Ćiro Imobile nije iskoristio penal dosuđen posle svega 40 sekundi, to nije poremetilo samopouzdanje domaćih fudbalera.

U 12. minutu Matija Zakanji je načeo goste, a u 24. Alesio Romanjoli sjajnim udarcem duplirao prednost. Pogođena prečka posle šuta glavom u prvom poluvremenu najavila je nove Sergejeve pogotke ove sezone. Za prvi velike zasluge ima Imobile, iako asistencija ide Zakanjiju, a za drugi mu je loptu odlično dodao Hisaj, posle čega je usledilo majstorsko "bockanje" lopte pored protivničkog golmana.

Iako je Lacio ubedljivo slavio, Specija je imala veći broj šuteva u ovom meču - 14:13. Doduše, samo dva su primorala Ivana Provedela na intervenciju, ali moraće Mauricio Sari da porazgovara sa svojim defanzivcima jer će kvalitetniji rivali kažnjavati toliki broj dozvoljenih pokušaja.

Što se tiče Lige Evrope, Lacio u ovom takmičenju ima polovičan učinak. Klub iz italijanske prestonice je na premijeri savladao Fajenord sa ubedljivih 4:2, a onda je usledio pravi debakl u Danskoj. Mitjiland se prosto igrao sa "nebeskoplavima" i tako ostvario jedan od najvećih trijumfa na evrosceni ikada - 5:1.

Šturm je pokazao da će ove sezone biti najveći izazivač neprikosnovenom Salcburgu. Ekipa iz Graca je trenutno na drugoj poziciji u Bundesligi sa dva boda manje od "bikova", a u minulom kolu su pokazali sav svoj talenat. Golovima Ajetija, Boviga i Fuseinija savladana je bečka Austrija sa 3:0.

"Crni" kao i Lacio na svom kontu imaju tri boda i eventualnim trijumfom napravili bi veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu.

NAŠ TIP: X2&2-4 (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024