ZVEZDA MORA DA SE PROBUDI! Bodovi su neophodni za nastavak evropske priče

V.D.

06. 10. 2022. u 15:06 >> 15:06

SRPSKI šampion u igri ima još 12 bodova

ЗВЕЗДА МОРА ДА СЕ ПРОБУДИ! Бодови су неопходни за наставак европске приче

FOTO: M. Vukadinović

U četvrtak od 18.45 očekuje se spektakl na stadionu "Rajko Mitić", gde će Crvena zvezda ugostiti mađarskog šampiona, ekipu Ferencvaroša u okviru trećeg kola grupe "H" Lige Evrope.

Ove dve ekipe u meč ulaze u različitom raspoloženju. Srpski šampion je nakon dva kola i dva poraza od Monaka (0:1) i Trabzona (1:2) na poslednjem mestu u grupi, dok je Ferencvaroš lider grupe sa maksimalnim učinkom.

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji nacionalnog šampionata, sa osvojenih 29 bodova i dve utakmice koje nisu odigrane. "Crveno-beli" su ostvarili ukupno devet pobeda, kao i dva remija, a o odličnim partijama u Superligi svedoči i gol-razlika 34:5. Na poslednjem meču, koji je odigran za vikend na stadionu "Karađorđe", crveno-beli su savladali ekipu Mladost GAT rezultatom 4:0, a strelci su bili dva puta Mirko Ivanić zatim Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

FOTO: AP

Ferencvaroš je lider mađarskog šampionata sa 18 osvojenih bodova posle sedam odigranih mečeva, uz gol-razliku 18:3. "Zeleni" su u poslednjem meču poraženi od ekipe Kečkemeta rezultatom 2:0 i tako su pokvarili stoprocentni učinak koji su imali do tada.

Popularni "fradi" igraju u Evropi fenomenalno ove sezone. Nakon pobede sa igračem manje protiv turskog šampiona rezultatom 3:2, u drugom kolu su napravili veliko iznenađenje minimalnom pobedom nad Monakom u Kneževini, tako da će na gostovanju u Beogradu dati sve od sebe kako bi nastavili pobednički niz.

Na konferenciji za novinare trener Milojević i jedan od najboljih igrača Crvene zvezde Mirko Ivanić bili su optimisti i veruju u pobedu svog tima.

Po poslednjim informacijama večeras neće igrati Osman Bukari zbog povrede a neizvestan je i nastup Nemanje Milunovića. U timu neće biti Kings Kangva koji je zaradio crveni karton na utakmici protiv Trabzona dok će isti slučaj biti i u ekipi Ferencvaroša, gde će odsustvovati samo Eldar Ćivić koji je dobio suspenziju na dva meča zbog grubog prekršaja u meču protiv turskog šampiona.

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda i Ferencvaroš su do sada odigrali svega dve zvanične utakmice u istoriji i to daleke 1975. godine. U prvom meču polufinala Kupa kupova Zvezda je doživela poraz u prestonici Mađarske, da bi u istorijskom meču na popularnoj "Marakani" koji je odigran 23. 4. 1975. godine rezultat na semaforu bio 2:2.

Taj susret zauvek će ostati upisan u istoriji Crvene zvezde zlatnim slovima, kao najposećenija utakmica na ovim prostorima. Tom prilikom, na tribinama stadiona našlo se oko 110 hiljada gledalaca, što je i dan-danas apsolutni rekord. 

Sigurno je da se ta poseta neće ponoviti u četvrtak, ali verujemo da će atmosfera biti sjajna jer je ovo možda i odlučujuća utakmica za nastavak Zvezdine evropske priče u ovoj sezoni. 

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?