LAKŠI TRENING ZA BAJERN: Igra mačke i miša u Minhenu

Novosti online

04. 10. 2022. u 09:46 >> 08:12

BAVARCI priželjkuju goleadu.

ЛАКШИ ТРЕНИНГ ЗА БАЈЕРН: Игра мачке и миша у Минхену

Foto: Profimedia

Nakon ubedljivog trijumfa nad Bajer Leverkuzenom u Bundesligi od 4:0, fudbalere Bajerna čeka relativno lak zadatak u 3. kolu grupe "C" Lige šampiona. Dominantna sila u Nemačkoj dočekaće na "Alijanc areni" češkog prvaka Viktoriju Plzenj.

Bavarci su u protekloj rundi odigrali jedan od najvećih evropskih derbija. Četa Julijana Nagelsmana još jednom je potvrdila da je penicilin za Barselonu - 2:0. Čak i sada kada je Robert Levandovski u dresu rivala.

Bajernu je bilo dovoljno desetak minuta. Od starta drugog poluvremena, munjevitom ofanzivom je došao do kapitalna dva gola prednosti. I uzalud se Barsa posle toga oporavila, nastavila da napada, imala stopostotnu šansu preko Pedrija, koji je umesto mreže pogodio stativu. 

Po jedan dobar pokušaj sa distance su razmenila dva tima na startu drugog dela, a onda – prevaga. Korner za Nemce i bek Lukasa Ernandeza, koji se neometan uvukao u krilo Ter Štegenu i matirao ga glavom. Svi su u odbrani Barse podbacili, uključujući i golmana koji ne sme iz takve blizine da primi gol iz prekida.

Nisu stigli Katalonci da se oporave od šoka, a dotukao ih je Sane. Gol kakav je znak raspoznavanja Bajerna godinama unazad. Lopta leti brzinom zvuka, a igrači jednako hitronogi za njom. Musijala je gurnuo Saneu, koji je projurio kroz srce odbrane gostiju kao da tu nikog nije bilo – 2:0.

Očekivano, Viktorija u grupi sa divovima kao što su Bajern, Barsa i Inter nema šta da traži. Svaki bod će se slaviti kao kuća, ali teško će stići čak i do jednog. Češki šampion demoliran je na "Nou Kampu" sa 5:1, a onda rutinski poražen i od Intera, ovaj put kod kuće - 0:2.

U odsustvu povređenog Romelua Lukakua, ulogu heroja je prigrabio bosanski veteran Edin Džeko koji je sa golom i asistencijom ubio nade domaćina. U 20. minutu se nekadašnji napadač Mančester sitija i Rome izvukao na stranu, sačekao pravovremeno dodavanje Koree i hirurški preciznim udarcem u dalji ugao matirao golmana Plzenja.

A onda je domaćin napravio potez posle kojeg mu nije više bilo povratka. Pavel Buha je isključen posle horor starta nad Barelom i Inter je spokojnije ušao u poslednjih pola sata igre. Prednost je iskoristio već posle desetak minuta kada je Džeko posle kontranapada lepo poslužio Damfrisa za konačnih 2:0.

Ovde je sve kristalno jasno. Bajern je apsolutni favorit i pokušaće da pored očekivanog trijumfa upiše na svoj saldo i nekoliko golova koji mogu biti ključni u borbi za prvo mesto u grupi.

NAŠ TIP: 1&4+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)