LIVERPUL ŽELI DRUGU UZASTOPNU POBEDU: Poraz za Rendžers nije opcija!

M.T.

04. 10. 2022. u 12:07 >> 12:25

"POLICAJCI" se nalaze na dnu tabele.

ЛИВЕРПУЛ ЖЕЛИ ДРУГУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Пораз за Ренџерс није опција!

Foto: Privatna arhiva

Liverpul će večeras od 21 čas na svom ''Enfild Roudu'' dočekati Rendžers u trećem kolu grupe "A" Lige šampiona, a gosti iz Glazgova nemaju više prostora za grešku i potrudiće se da naprave iznenađenje u Engleskoj, mada je pravo pitanje mogu li to da učine.

Liverpul je na startu nove sezone u elitnom takmičenju doživeo više nego hladan tuš pošto je u Napulju poražen od Napolija sa 4:1, a tim menadžera Jirgena Klopa mogao je da prođe i mnogo gore već u prvom poluvremenu kada su Napolitanci tukli iz svih oružja po gostima. Međutim, "redsi" su u narednom kolu uspeli da se makar delom iskupe i pred svojim navijačima potpuno nadigraju Ajaks iako su slavili samo sa 2:1, došavši tako do druge pozicije u grupi.

Međutim, meč protiv Napolija je pokazao da Liverpul ima dosta problema ove sezone, a to je vidljivo i u Premijer ligi. Posle odigranih sedam mečeva Liverpul je tek na devetom mestu sa 10 osvojenih bodova i mada je u seriji od četiri meča bez poraza, u poslednja dva kola je samo remizirao u derbiju "mersisajda" bez golova sa Evertonom i sa ekipom Brajtona kada je bilo čak 3:3 u subotu. "Redsi" su u tom meču od 0:2 stigli do preokreta i 3:2, ali su gosti ipak uspeli da stignu do boda.

U prvom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona u poslednjih 12 godina, Rendžers se za sada i nije baš pokazao. Klub iz Glazgova je doživeo poraze u prva dva kola i to ubedljive od Ajaksa sa 4:0 i Napolija sa 3:0 i na začelju je tabele, a svakako nije preporučljivo vaditi se baš na ''Enfild Roudu'' protiv Liverpula čiji su navijači gladni pobeda.

Rendžersu je situacija bolja u škotskom šampionatu, iako je tu nedavno poražen u "Old firmu", što je i razlog zašto zaostaje dva boda u odnosu na prvoplasirani Seltik. U prethodnom kolu "policajci" su sa ubedljivih 4:0 savladali Harts.

Liverpul i Rendžers imaju dosta problema sa povređenim igračima. Klop na raspolaganju nema Nabija Keitu i Aleksa Okslejda-Čembelrejna koji nisu ni registrovani za grupnu fazu zbog povreda, zatim Endija Robertsona, Kurtisa Džonsa, Kalvina Remzija, Kaide Gordona i Siaomina Kelehera.

Đovani van Bronkhorst takođe ima dovoljno glavobolje zbog povreda igrača jer protiv Liverpula neće igrati Džon Sutar, Tom Lorens, Filip Helander, Džon Meklaflin, Namadi Ofobor, Janis Hadži i Kemar Ruf, dok će Džejms Sends preskočiti ovaj meč zbog crvenog kartona dobijenog protiv Napolija.

Nikad Liverpul i Rendžers nisu odigrali zvanični meč u evropskim kupovima, a u dosadašnjem jedinom prijateljskom duelu odigranom pre 11 godina Rendžers je ostvario minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna