SAVRŠENI BRIŽ ČEKA "JORGANDŽIJE": Atletiko bez pobede polako ulazi u problem

M.T.

04. 10. 2022. u 11:12

BELGIJSKI tim je na maksimalnom učinku.

САВРШЕНИ БРИЖ ЧЕКА ЈОРГАНЏИЈЕ: Атлетико без победе полако улази у проблем

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Odmah po izvlačenju, grupa "B" u Ligi šampiona je od strane mnogih okarakterisana kao najneizvesnija zbog manje-više približnog kvaliteta timova u njoj i za sada se to u najvećoj meri i pokazalo. Zbog toga bi treće kolo moglo da bude prekretnica za neki od timova u grupi, a vrlo zanimljiv će biti meč u Belgiji između Briža i Atletiko Madrida koji se igra od 21 sat na stadionu ''Jan Brejdel''.

Kada je izvučena grupa "B" verovatno su mnogi pomislili da je u društvu sa Portom, Bajerom iz Leverkuzena i Atletikom iz Madrida, Briž najslabiji rival, ali su u prva dva kola demantovali celu fudbalsku javnost.

Ekipa trenera Karla Hefkensa startovala je sa dve pobede u prva dva kola pošto je prvo savladala Bajer, a zatim demolirala Porto u gostima sa 4:0 i pokazala da se ni najmanje ne šali i trenutno je na prvom mestu grupe sa svih šest bodova i sjajnom gol-razlikom 5:0.

Dok u Ligi šampiona trenutno guraju i bolje nego što su sigurno planirali, Briž ima poneki problem u belgijskom šampionatu. Hefkensov tim je trenutno na trećoj poziciji sa 22 boda, tri manje od Genka na drugom mestu, a pet manje od vodećeg Antverpena. U prethodnom kolu Briž je savladao Mehelen sa 3:0.

Atletiko Madrid za sada ima polovičan učinak u Ligi šampiona. Ekipa trenera Dijega Simeona savladala je Porto u prvom kolu, da bi na gostovanju u Leverkuzenu bila poražena od Bajerna i trenutno je treća u grupi. Zbog toga je pobeda imperativ za "jorgandžije" kako ne bi na polovini takmičenja u grupi ostali na samo tri boda, što bi im donelo dodatni pritisak u preostala tri meča u grupi.

"Crveno-beli" su u domaćem šampionatu pognute glave završili gradski derbi protiv Reala, ali su se brzo oporavili pošto su sa 2:0 slavili na teškom gostovanju protiv Sevilje. "Jorgandžije" su trenutno na petoj poziciji u La Ligi sa 13 osvojenih bodova posle sedam odigranih kola.

Oba tima imaju određenih problema oko sastava za ovaj meč. Briž će biti bez Matsa Ritsa koji bi uskoro trebalo da se vrati treninzima posle povrede. Pored njega, protiv Atletika neće biti Klintona Mate i Noa Langa. Atletiko je i dalje bez povređenih Stefana Savića i Serhija Regiljona, dok će Felipe odsustvovati zbog suspenzije.

Briž i Atletiko odigrali su do sada četiri evropska meča i sva četiri su bila u elitnom takmičenju, što u Kupu šampiona što u Ligi šampiona. Španci su slavili dva puta, Briž ima jednu pobedu, dok je jedan meč završen nerešeno.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju