SUDAR "PTICA" U NEMAČKOJ: "Orlovi" napadaju demoralisane "pevce"

Novosti online

04. 10. 2022. u 10:23

OBE ekipe na svom kontu imaju po tri boda, dok je iznenađujući lider grupe "D" lisabonski Sporting.

СУДАР ПТИЦА У НЕМАЧКОЈ: Орлови нападају деморалисане певце

Foto: Profimedia

Sunce je obasjalo Ajntraht posle trijumfa nad Olimpikom u minuloj rundi Lige šampiona. Klub iz Frankfurta savladao je pomenutu francusku ekipu na Velodromu minimalnim rezultatom, a onda su usledila još dva uzastopna uspeha. U Bundesligi pobeđeni su Štutgart i Union Berlin. "Orlovi" su trenutno šesti u nacionalnom prvenstvu i ponovo konkurišu za visok plasman.

Najveći ispit u proteklom periodu Oliver Glasner i njegovi puleni imaće večeras 21.00 u okviru trećeg kola grupe "D" Lige šampiona. Naime, na "Valdstadion" stiže demoralisani Totenhem koji želi što pre da zaboravi na poraz od gradskog rivala Arsenala u Premijer ligi.

Mogao je Arsenal da povede i mnogo ranije nego što jeste, jer je od prvog minuta igrao unapred. Međutim, sigurni smo da su navijači "tobdžija" zaboravili sve promašaje zbog majstorije Tomasa Partija. On je u 20. minutu sjajno pogodio, udarac sa 20 metara bio je van domašaja Huga Lorisa.

Imao je Totenhem svoje trenutke i znao je da ih iskoristi, kao posle kontre kada je Gabrijel Magaljaeš neoprezno startovao na Rišarlisona u šesnaestercu. Dovoljno da Hari Kejn sa bele tačke stigne do 100. pogotka na gostujućim terenima u karijeri.

Videlo se i tada da će istorijski duel Arsenala i Totenhema, jer su ovaj derbi dočekali u vrhu tabele prvi put od 2007. godine, otići na stranu Arsenala. Izvukao je viđen gol Igo Loris, posle udarca Gabrijala Žezusa, ali je početkom drugog poluvremena napravio neoprostiv kiks.

Odbio je Francuz udarac Sake, loše je sve to ispratio Romero, lošim prijemom doprineo da se lopta izmigolji iz Lorisovih ruku. Pratio je sve to Gabrijel Žezus i stigne do petog kola u Premijer ligi. Već tada je sve postalo jasno. Počela je da se igra utakmica na jedan gol. Još kada je zbog neopreznog starta pocrveneo Emerson Rojal, Totenhemu se smešila katastrofa. Vidno demoralisani "pevci" nisu imali snage za preokret sa desetoricom, već su primili još jedan gol. Granit Džaka se u 67. minutu na asistenciju Martinelija upisao u listu strelaca, bio je tu i konačan rezultat - 3:1.

Ajntraht je plasman u Ligu šampiona obezbedio osvajanjem Lige Evrope. Možda nisu na nivou Totenhema, ali pred više od 45.000 vatrenih navijača na "Valdstadionu" padale su i mnogo kvalitetnije ekipe od londonskih "pevaca".

NAŠ TIP: I1-3 & II1-3 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna