ZAHUKTAVA SE U LIGI ŠAMPIONA: Tadić i Ajaks moraju da zaustave Kvaracheliju ukoliko žele bodove

Novosti online

04. 10. 2022. u 09:49 >> 09:56

UTAKMICA 3. kola grupe "A".

ЗАХУКТАВА СЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Тадић и Ајакс морају да зауставе Кварацхелију уколико желе бодове

Foto: Profimedia

Ne dešava se često da Ajaks ne upiše trijumf u Erediviziji na dva uzastopna meča. "Kopljanici" su poraženi od AZ Alkmara (1:2), a onda su minulog vikenda iznenađujuće remizirali sa Go ahed Iglsima (1:1). Ako se tome pridoda i poraz od Liverpula (1:2), doduše očekivani, jasno je da nešto ne štima. Međutim, uprkos lošijim rezultatima, "kopljanici" se nalaze na drugoj poziciji kako u holandskom prvenstvu, tako i u Ligi šampiona. 

Gigant iz Amsterdama želi da popravi utisak, usreći navijače trijumfom u najjačem evropskom takmičenju, ali neće biti lako večeras na "Johan Krojf areni". U goste stiže lider Serije A Napoli.

Nemaju "kopljanici" mnogo rivala s kojima se muče u Holandiji i koji im zadaje toliko problema, ali za "orlove" iz Deventera nemaju rešenje. U novembru prošle godine u Amsterdamu nije bilo golova i ponovo su se fudbaleri Ajaksa mučili da pronađu put do mreže gostiju. Uspeli su u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je Dušan Tadić centrirao iz prve, a Davi Klasen se odlično ubacio u peterac i spustio loptu u mrežu.

Delovalo je da će to slomiti borbenog rivala za nastavak meča, međutim, pauza je prijala Iglsima, Odmorili su se i vratili na teren još čvršći i odlučniji da ne pokleknu silnim napadima Ajaksovih igrača, koji su uputili 23 šuta i imali loptu u svom posedu čak 74 odsto.

Kontranapad gostiju iz 78. minuta, ipak, skupo je koštao crveno-bele. Razređena je bila odbrana domaćih, lopta je prozujala kroz peterac posle centaršuta Fina Stokersa, a mladi Islanđanin Vilum Vilumson dočekao ju je na drugoj stativi i smestio u gol. Njegov prvi za Iglse u četvrtom nastupu od dolaska iz BATE Borisova.

Odlučio se Napoli prošlog leta na ozbiljnu rekonstrukciju tima, ali je uspeo da dovede pojačanja koja su ovaj tim Lučana Spaletija na neki neverovatan način učinili još ubitačnijim po protivnike. Napolitanci su minulog vikenda u okršaju sa Torinom pokazali da nema nikakve slučajnosti zbog toga što se nalaze na vrhu tabele Serije A i Lige šampiona gde su tukli Liverpul i Rendžers. Uraganskim naletima u prvom poluvremenu ugasili su svaku nadu protivnika da može do povoljnog rezultata, pa su tako osigurali ostanak na prvom mestu.

Spaletijev tim su na putu ka pobedi odvele upravo novajlije u timu, a pre svih fantastični Andre Zambo Angisa koji je za odlične partije u dosadašnjem toku sezone nagrađen sa dva gola na otvaranju meča. Svaku dilemu po pitanju pobednika u 37. minutu utakmice razrešio je sjajni Gruzin Hviča Kvarachelija, koji je na sebi svojstven način krunisao kontranapad domaćina, pretrčao čitavu protivničku polovinu sa loptom, a onda matirao nemoćnog Vanju Milinković Savića.

Ukoliko žele do pozitivnog rezultata, Ajaks i Dušan Tadić moraće posebnu pažnju da obrate na fantastičnog Kvaracheliju. Momak iz Gruzije jedan je od najboljih fudbalera Evrope od početka sezone. Na deset utakmica u svim takmičenjima postigao je pet golova uz tri asistencije.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi