DERBI DANA: Leva i Barsa stižu na "Đuzepe Meacu"

Novosti online

04. 10. 2022. u 10:05 >> 12:58

KATALONCI u prestonici mode.

ДЕРБИ ДАНА: Лева и Барса стижу на Ђузепе Меацу

Foto: Profimedia

Fudbaleri Intera dočekaće Barselonu u derbiju trećeg kola Lige šampiona. Meč grupe "C" u Milanu biće svojevrsna bitka za drugo mesto. Naime, Bajern je lider sa šest bodova, očekuje se da će Bavarci savladati Viktoriju na svom terenu i tako zadržati maksimalan učinak, dok večerašnji rivali imaju po tri boda na svom kontu. Ko god stigne do trijumfa biće za veliki korak bliže nokaut fazi takmičenja.

Ekipe u ovaj susret ulaze u dijametralno suprotnim raspoloženjima. "Neroazuri" su doživeli dva uzastopna poraza u Seriji A, poslednji od Rome na svom terenu 1:2, Katalonci na isto toliko mečeva imaju maksimalan učinak i to bez primljenog gola. Ćavijevi puleni savladali su Elče sa 3:0, a onda i Majorku minimalnim rezultatom.

Sastav Simonea Inzagija je nastavio da oscilira, i to ne samo na početku sezone, već i tokom čitavog toka utakmice sa Romom. Devedeset minuta "nerazuri" su išli od sjaja do očaja, u jednom trenutku su ličili na šampionski tim, a u drugom su bili ekipa koja je potpuno nemoćna u pokušaju da organizuje pravi napad pred protivničkim golom. U svakom slučaju, Roma je uspela da prekine niz od čak 10 utakmica bez pobede nad večerašnjim protivnikom i zabeleži prvo slavlje još od februara 2017. godine kada je takođe slavila na Đuzepe Meaci (3:1).

Romi je bilo najteže da "preživi" prvih pola sata utakmice. Pogotku Dimarka, kojem je kumovala prilično loša intervencija Ruja Patrisija, prethodio je poništen gol Edina Džeka, posle odlične akcije domaćina u 10. minutu utakmice.

Međutim, usledio je preokret Rimljana. 

Handanovića su dva puta uzastopno pre primljenog gola na muke stavili Leonardo Spinacola i Paulo Dibala, nakon čega je Argentinac još jednom pokazao kakav je majstor. Na izvrstan način je uhvatio volej posle centaršuta Spinacole i poslao neodbranjiv udarac u domaću mrežu. Konačan rezultat postavljen je u 75. minutu. Lorenco Pelegrini je fenomenalno izveo prekid, a Kris Smoling na pravi način zahvatio loptu i poslao je u levi ugao skamenjenog Handanovića.

Ako je neko imao i najmanju sumnju oko toga da li će se Robert Levandovski na pravi način uklopiti na uslove igranja u Barseloni i španskoj Primeri, sada mu je jasno da je ozbiljno pogrešio. Fantastični Poljak ne da se ekspresno prilagodio, već je postao fudbaler koji je najbrže stigao do devet postignutih golova u španskom prvenstvu u ovom veku. Njemu je to uspelo na sedam mečeva i iz svega 18 udaraca u okvir protivničkog gola. Pogodak iz 20. minuta protiv Majorke prethodnog vikenda bio je dovoljan da se odnesu bodovi sa Balearskih ostrva - 1:0.

S obzirom na to u kakvoj se formi nalazi Inter, Barsa je veći favorit nego pre početka takmičenja. Za "neroazure" bi i nerešen ishod predstavljao uspeh. 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,50)

VREDI PROBATI: 2&2-4 (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina