ŠALKE I DALJE U OPASNOJ ZONI: Prilika da se preskoči Augzburg na tabeli

M.T.

02. 10. 2022. u 10:38

Gosti slavili u poslednja dva kola.

ШАЛКЕ И ДАЉЕ У ОПАСНОЈ ЗОНИ: Прилика да се прескочи Аугзбург на табели

EPA

Fudbaleri Šalkea još uvek su veoma blizu zone ispadanja, ali imaju priliku da na svojoj ''VELTINS areni'' gde danas od 17.30 dočekuju Augzburg u osmom kolu Bundeslige upravo ovaj tim prekoče na tabeli u slučaju pobede.

Tim iz Gelzenkirhena se od povratka u Bundesligu ove sezone konstanto muči, a dugo su njegovi navijači čekali na prvu pobedu koja je stigla tek u šestom kolu i to minimalnim rezultatom protiv slabašnog Bohuma. Ipak, bio je to samo kratkotrajni bljesak ekipe trenera Franka Kramera pošto su u prethodnom kolu pred reprezentativnu pauzu poraženi u rurskom derbiju od Borusije Dortmund minimalnim rezultatom.

Protiv "milionera" Šalke nije u realno zaslužio ni bod pošto je uputio samo tri udarca ka golu protivnika i tokom celog meča je bio u potpuno podređenom položaju. Kramerov tim trenutno je na 15. mestu sa šest osvojenih bodova zahvaljujući toj jednoj pobedi i tri nerešene utakmice, jedno mesto iznad zone ispadanja.

Auzburg je imao veoma loš početak sezone pošto je poražen četiri puta u prvih pet kola Bundeslige, ali je ekipe trenera Enrika Masena uspela da u poslednja dva kola ostvari dve pobede od kojih je posebno impresivna bila ona u prethodnom kada je Augzburg minimalnim rezultatom naneo prvi poraz u sezoni aktuelnom šampionu Bajernu iz Minhena.

Augzburg ne sme da dozvoli poraz u meču protiv Šalkea koji bi ga u tom slučaju prestigao na tabeli i izjednačio se po broju bodova, dok bi pobeda Masenovu ekipu mogla da pogura na tabeli pošto je trenutno na 12. mestu sa devet osvojenih bodova posle sedam odigranih kola.

U timu Šalkea neće biti nekoliko igrača zbog povreda i Kramer ne može da računa na Lea Grimla, Sedrika Brunera i Marsina Kaminskog, dok su Marius Bulter, Floren Mole i Tomas Ovejan bili bolesni tokom reprezentativne pauze i trebalo bi da su spremni za utakmicu protiv Augzburga.

Masen ima mnogo više problema sa povredama koje mu zadaju veliku glavobolju jer protiv Šalkea u timu neće biti Feliksa Udokaija, Frederika Vintera, Risa Oksforda, Niklasa Dorša, Dikenija Salifua, Tobijasa Štrobla, Jaga i Noe Sarenerena.

Tradicija je na strani Šalkea što se tiče međusobnih duela jer su Rudari uspeli da slave pet puta u poslednjih 10 mečeva, dok je Augzburg ostvario samo jednu pobedu uz četiri nerešena meča.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)