DVE NEDELJE DOVOLJNO DA SE ZABORAVI PORAZ: Milan se protiv Empolija vraća na pobednički kolosek

M.T.

01. 10. 2022. u 11:03

DOMAĆIN u prošlom kolu ostvario prvi trijumf.

ДВЕ НЕДЕЉЕ ДОВОЉНО ДА СЕ ЗАБОРАВИ ПОРАЗ: Милан се против Емполија враћа на победнички колосек

Foto: Profimedia

Dugo je čekao Empoli na prvu pobedu u sezoni i ona je stigla tek u sedmom kolu protiv Bolonje u gostima. Taman kada je tim iz Toskane mogao da na krilima tog trijumfa možda i nastavi sa dobrim rezultatima usledila je reprezentativna pauza. Posle dve nedelje na stadion ''Karlo Kastelani'' dolazi branilac titule Milan u meču osmog kola Serije A koji počinje večeras od 20.45.

Trijumf protiv Bolonje je Empoliju donela beg iz opasne zone i sada se ekipe trenera Paola Zanetija nalazi na 14. mestu sa sedam osvojenih bodova. Ipak i dalje to nije mnogo jer se Empoli nalazi samo tri boda od zone ispadanja, ali bi upravo slavlje protiv Bolonje moglo da pokrene Zanetijevu ekipu koja uz taj jedan trijumf ima četiri remija i dva poraza.

Dok je Empoli u prethodnom kolu prvi put osetio slast pobede, Milan je morao da iskusi prvi put ove sezone u Seriji A gorčinu poraza. "Rosoneri" su izgubili od Napolija sa 2:1 pred reprezentativnu pauzu i sada ekipa Stefana Piolija sa 14 bodova zauzima peto mesto u šampionatu. U međuvremenu je Milan ostvario i prvi trijumf u Ligi šampiona protiv Dinama, a meč protiv Empolija je važan "rosonerima" jer u narednom kolu Lige šampiona gostuju Čelsiju na ''Stamford bridžu''.

Reprezentativna pauza donela je nove glavobolje Stefanu Pijoliju pošto će Milanovi lekari imati pune ruke posla. Saigrači iz reprezentacije Francuske Teo Ernandez i golman Majk Menjan vratili su se povređeni i preskočiće meč protiv Empolija, kao i Divok Oriđi i Zlatan Ibrahimović. U tim će se vratiti Rafael Leao koji je meč sa Napolijem preskočio zbog isključenja protiv Sampdorije.

U Empoliju je situacija znatno jednostavnija pošto neće igrati Ardian Ismajli, dok se očekuje da bi posle povreda mogli da u timu budu Tomaso Baldanzi i Matia Destro.

Milan je u poslednjih 10 mečeva pet puta uspeo da savlada Empoli koji je ostvario samo jednu pobedu, dok su četiri utakmice završene nerešenim rezultatom. Empoli nikad u Seriji A nije uspeo kao domaćin da savlada Milan pošto je na 14 utamica poražen sedam puta i sedam puta remizirao. Poslednju pobedu je Empoli ostvario na ''San Siru'' pre pet godina.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije