KO ĆE PRE IZAĆI IZ KRIZE: Bajern i Bajer u međusobnom meču rešavaju sopstvene probleme

Novosti online

30. 09. 2022. u 08:49

BAVARCI četiri, ''farmaceuti'' tri meča bez pobede.

КО ЋЕ ПРЕ ИЗАЋИ ИЗ КРИЗЕ: Бајерн и Бајер у међусобном мечу решавају сопствене проблеме

FOTO: Tanjug/AP

Bundesliga se nastavlja posle reprezentativne pauze večeras od 20.30, kada će osmo kolo nemačkog šampionata biti otvoreno utakmicom između Bajerna iz Minhena i Bajera iz Leverkuzena na ''Alijanc areni'', timova koji su velikoj krizi.

Bajern je u odbranu titule u Nemačkoj krenuo zaista silovito sa tri uverljive pobede u prva tri kola i delovalo je da će ova sezona biti samo repriza prethodnih u kojima su se Bavarci šetali do titule u Bundesligi. Međutim, usledila je serija mečeva u kojima tim Julijana Nagelsmana nikako ne uspeva da savlada protivnika bez obzira na dominaciju kada su u pitanju prilike za gol, pošto je realizacija odjednom zatajila kod Bavaraca.

Bajern je ušao u seriju od tri remija protiv Borusije Menhengladbah, Uniona iz Berlina i Štutgarta, da bi u prethodnom kolu Bavarci bili poraženi u meču protiv Augzburga. Ovaj niz rezultata odrazio se i na tabelu pošto je Bajern pao na šestu poziciju sa 12 osvojenih bodova. Pritisak na Julijana Nagelsmana je ozbiljno porastao, a peta utakmica u nizu bez pobede i to protiv ekipe kao što je Bajer koja se konstantno muči od početka sezone sigurno bi dovela u pitanje i njegovu poziciju na klupi bez obzira na to što je Bajern siguran u Ligi šampiona, gde je u prva dva kola ostvario pobede.

Bajern ne pobeđuje, ali je uspevao da makar osvaja bodove, dok Bajer iz Leverkuzena najčešće gubi bodove od početka sezone. ''Farmaceuti'' posle sedam odigranih kola imaju samo jednu pobedu ostvarenu protiv Majnca u trećem kolu i četiri poraza, a u poslednja dva kola uspeli su da odigraju nerešeno sa Hertom i Verderom iz Bremena.

Upravo zahvaljujući nerešenim rezultatima u poslednja dva kola Bajer je uspeo da se pomeri iz zone ispadanja i trenutno se nalazi na 15. mestu, poslednjem koje garantuje opstanak u Bundesligi, ali još mnogo razloga za strahovanje ima tim koji sa klupe predvodi Džerardo Soane.

Nagelsman i dalje ne može da računa na povređene Lukasa Ernandeza, Kingslija Komana i Buna Sara, ali će imati na raspolaganju Manuela Nojera i Leona Gorecku koji su propustili mečeve Nemačke protiv Mađarske i Engleske u Ligi nacija zbog korone. Soane takođe ima probleme u timu pošto će Bajern preskočiti Andrej Lunev, Ezekijel Palasios, Florijan Virc, Amine Adli i Karim Belarabi zbog povreda.

Bavarci su favoriti i po međusobnom skoru pošto su slavili na pet od poslednjih osam utakmica u Bundesligi. Bajer je pobedio dva puta i jedan meč je završen nerešeno.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije