"LISICE" SU GLADNE: "Šumari" mogu biti idealna večera za nekadašnjeg šampiona

Novosti online

03. 10. 2022. u 12:53 >> 12:53

VEČERAŠNjA utakmica 9. kola protiv Notingem Foresta mogla bi da nagovesti sudbinu menadžera Brendana Rodžersa.

ЛИСИЦЕ СУ ГЛАДНЕ: Шумари могу бити идеална вечера за некадашњег шампиона

Foto: EPA-EFE/Catherine Ivill / POOL

Muke u Lesteru. Muke sa kakvima se ovaj klub nije suočavao još od sezone 2014/15. koja je prethodila onoj bajkovitoj, šampionskoj. Tada su već prežaljene "lisice" u završnih osam rundi Premijer lige upisale sedam pobeda i remi i sa 19 bodova i sa pozicije držača fenjera skočili na brojku 41 i prvenstvo okončale u sigurnoj zoni.

Od tada Lester samo jednu sezonu nije završio među deset najboljih timova engleske elite, a takmičarskih 2019/20. i 2020/21. rvao se sa članovima velike šestorke za mesto u Ligi šampiona, ali je gubio dah u foto-finišu. Sve u svemu, lepe godine su iza Lestera sa Brendanom Rodžersom na kormilu. Stručnjak iz Severne Irske je od Lestera u prve četiri sezone radio odličan posao u Istočnom Midlendsu, ali su ga rezultati na startu aktuelne sezone lansirale na čelo liste favorita za otkaz u Premijer ligi.

"Lisice" su odigrale nerešeno sa Brentfordom na startu Premijer lige, a onda vezali šest poraza... Doduše, uz utakmice protiv četiri od šest najmoćnijih klubova Engleske - Arsenala, Čelsija, Mančester junajteda i Totenhema koji ih je prosto zgromio sa 2:6. Igrali su pride i sa Brajtonom, trenutno četvrtoplasiranim timom na tabeli.

Lester je sa 22 primljena gola trenutno najporoznija odbrana Premijer lige, što u velikoj meri ide na dušu velškog golmana Denija Vorda koji je primio više pogodaka od broja intervencija (22). A to je poražavajuća statistika za jednog čuvara mreže.

Da besomučna kupovina igrača i trošenje novca ne mogu kupiti rezultate, bar ne momentalno, pokazalo se i na primeru Notingemu koji ima samo tri boda više od večerašnjeg rivala. 

Dobio je menadžer Stiv Kuper rekordna 22 pojačanja ovog leta plaćena blizu 170.000.000 evra, čime mu je na neki način učinjena medveđa usluga. Potrebno je sve to uklopiti i razigrati, za takvu misiju neophodno je vreme, a pitanje je koliko će gazda Evangelos Marinakis, čije se grčko čedo Olimpijakos takođe "raspada" u Ligi Evrope, imati strpljenja, naročito posle poraza od Fulama u minuloj rundi sa 2:3 i to nakon što su "kolibari" preokrenuli rezultat.

Poslednji put Lester i Notingem su se sastali u februaru u meču FA kupa. "Šumari" su na "Siti graundu" slavili sa 4:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest