OD SRBA SVE ZAVISI: Da li Juventus konačno izlazi iz krize?

Novosti online

02. 10. 2022. u 10:06

"STARA DAMA" je neprepoznatljiva.

ОД СРБА СВЕ ЗАВИСИ: Да ли Јувентус коначно излази из кризе?

Foto: Profimedia

Juventusu od početka sezone ne cvetaju ruže i to je svima jasno sem čelnicima giganta iz Torina. Navijači su kivni na Maksa Alegrija, njegov pristup utakmicama sve više izaziva zvižduke sa tribina, ali Anjeli i Nedved veruju u iskusnog italijanskog stratega. "Stara dama" na svom kontu u Seriji A ima samo dva trijumfa uz četiri remija i poraz od novajlije Monce. U Ligi šampiona stanje je još gore. Dva poraza iz isto toliko mečeva jasan su signal da nešto mora da se menja.

Priliku za povratak na pobednički kolosek i naznake izlaska iz krize Juve ima večaras od 20.45 kada u okviru 8. kola popularnog "kalča" na "Alijanc stadion" stiže Bolonja.

Podsetimo se šokantnog poraza "stare dame" od 0:1 na gostovanju Monci.

Monca je pokazala kako prava šok-terapija deluje. Posle smene Đovanija Strope, Galijani je pre par dana na trenersku funkciju promovisao početnika Rafaelea Paladina, a nekadašnji prvotimac "stare dame" nije imao milosti na debiju prema bivšem klubu. Kao i u većini mečeva ove sezone, Juventus je krenuo mlako i oprezno. Čekajući valjda neki poklon protivnika... Formacija 3-5-1-1 govori dovoljno koliko je Alegri izgubio kompas. Besneo je Juventusov strateg dok je gledao nepovezanu igru svog tima i kako Monca počinjeda dominira i stvara šanse. Jedna od njih je za malo završila preko prečke posle pola sata igre.

A od 40. minuta je Juventus i Alegrij sve krenulo po zlu. Anhel Di Marija isključen zbog lakta u glavu Armanda Ica. I takvi potezi dovoljno govore o nervozi koja stanuje u svlačionici giganta iz Torina.

Juventus ništa nije uradio za celo poluvreme. Podatak da je njegov vezista na pozajmici u Monci Nikolo Rovela imao više dodira sa loptom nego Paredes i Mekeni zajedno, dovoljno govori o igri Juventusa. Još veći problem je što Alegri na poluvremenu ništa nije promenio. Dušan Vlahović je ostao odsečen bez upotrebljivih lopti.

Krilni napadač Patrik Ćurija je ceo meč dovodio defanzive "bjankonera" do ludila i na kraju asistirao za jedini gol na meču u 74. minutu. Centrirao je na peterac gde je bio danski napadač Kristijan Gjutker koji je uklizao na petercu i pogodio.

Bolonja je nekako uspela da se izdigne iz opasne zone, ali u protekloj rundi je na svom terenu poražena od Empolija. Jedini pogodak na "Renato Dalari" postigao je Filipo Bandineli u 75. minutu.

Ukoliko želi do pozitivnog rezultata, Juventus mora da posebnu pažnju obrati na Marka Arnautovića. Austrijanac srpskih korena je "alfa i omega" popularnih "hrtova", najbolji je strelac ekipe i neko od koga počinju sve akcije.

Dušan Vlahović želi svim silama da prekine golgeterski post koji traje od 31. avgusta, a pomoć ka ostvaranje cilja prižiće mu još jedan Srbin - Filip Kostić. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)